Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 27 juni 2004

Hoorn 27-06-2004 - 16.00 uur

Ontvoerde man vrij
Enkhuizen, 27 juni 2004
Tussen 23 juni ongeveer 19.00 uur en vrijdag 25 juni middernacht is een 36-jarige man uit Den Haag tegen zijn wil vastgehouden in een woning in Enkhuizen. Gedurende zijn verblijf in die woning is de man bedreigd en mishandeld. De man is steeds geboeid geweest. De man was op woensdag 23 juni op een onbekende plaats door vijf personen in een busje geduwd en vervoerd naar de plek waar hij tijdens zijn gijzeling steeds verbleef. De oorzaak van de ontvoering zou een geldkwestie zijn.
Om nog onbekende reden is het slachtoffer vrij gelaten. De man deed vervolgens aangifte. De politie heeft een rechercheteam geformeerd, dat inmiddels een vijftal verdachte mannen heeft aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Enkhuizen (21, 34 en 37 jaar), een 25-jarige man uit Den Haag en een 31-jarige Duitser.
De verdachten worden morgen voorgeleid bij de officier van justitie.

Snelheidsduivel kan rijbewijs inleveren
Lambertschaag, zaterdag 26 juni 2004.
Op de A7 ter hoogte van Lamberschaag is een 23-jarige man uit Purmerend geklokt op 178 km/u waar 120 km/u is toegestaan. Een overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u, dat betekent dat hij zijn rijbewijs kon inleveren en een proces-verbaal krijgt.

Dronken achter het stuur (1)
Grootebroek, zondag 27 juni 2004.
Een 47-jarige man uit Lublin (Polen) trok de aandacht van agenten omdat hij verdacht langzaam over de Burg. Stuifbergenlaan reed. Bij zijn aanhouding was direct een sterke alcohollucht waarneembaar. Uit de blaastest bleek dat de man ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd (730 ug/l terwijl 220 ug/ is toegestaan). De man kon zijn rijbewijs inleveren en ontvangt een proces-verbaal.

Dronken achter het stuur (2)
Hoorn, zondag 27 juni 2004.

Om 4.00 uur is op de Provinciale weg een 36-jarige man uit Oosterblokker aangehouden. Hij was tegen een verkeersbord aan gereden en bij de blaastest bleek dat hij een uitslag had van 460 ug/l. De man kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken op de brommer
Wognum, zondag 27 juni 2004.
Omstreeks 3.30 uur is een 17-jarige man uit Nibbixwoud aangehouden terwijl hij op zijn brommer reed over de Westfrisiaweg in Wognum. De man kon blazen en had een uitslag van 350 ug/l terwijl 220 ug/ de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol is. De man kreeg een rijverbod.

Twee mannen aangehouden wegens bedreiging en poging mishandeling Dijk Enkhuizen/Lelystad, zondag 27 juni 2004.
Omstreeks 5.00 uur zijn een 31-jarige man uit Zeewolde en een 26-jarige man uit Hilversum aangehouden op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Beide mannen worden verdacht van bedreiging en poging tot zware mishandeling. Omstreeks 4.30 uur bedreigde de man uit Zeewolde een 40-jarige man uit Venhuizen met een mes in Oosterblokker. Dit terwijl de man probeerde een ruzie te sussen tussen beide mannen en omstanders. Even later negeerden de mannen een stopteken van een agent op het Grote Oogst in Hoorn. Agenten in Enkhuizen werden opgeroepen uit te kijken naar het voertuig met daarin de twee verdachten. Het tweetal reed de dijk tussen Enhuizen en Lelystad op. Met hulp van de collega's uit Lelystad konden de mannen aangehouden worden op de dijk. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.