1e persbericht van zondag 27 juni 2004

Eindhoven 27-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw lastig gevallen

Op het Stratumseind is zondag rond 3.45 uur een 20-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die nacht een 25-jarige vrouw uit Veldhoven op het Stratumseind onzedelijk te hebben betast. Hierop zou ruzie ontstaan zijn waardoor een vriend van het slachtoffer, een 27-jarige Veldhovenaar, werd aangehouden als verdachte van vechten op straat. De Veldhovenaar is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 20-jarige verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Betrapt bij woninginbraak

In een woning aan de Bakkerstraat zijn zaterdag rond 20.00 uur twee jongens uit Eindhoven van 15 en 16 jaar aangehouden. De politie kreeg een melding van een woninginbraak en ging een kijkje nemen bij het pand. In de woning werden de twee verdachten aangetroffen. Een bovenlicht aan de achterkant van de woning was opengebroken om binnen te komen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden

Na een melding van een inbraak in een auto aan de Opwettensemolen stelde de politie zaterdagmiddag meteen een onderzoek in de omgeving in. Dit leidde ertoe dat op de Opwettensemolen een 33-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden kon worden. Bij de man werden een autoradio, een GSM en een oplader aangetroffen die uit een aan de eerdergenoemde straat geparkeerde auto waren weggenomen. Verder werden nog acht XTC-pilletjes en twee bolletjes cocaïne bij de man aangetroffen tijdens de fouillering. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de John F. Kennedylaan zag de politie zaterdag rond 20.00 uur een 22-jarige motorrijder uit Eindhoven met een snelheid van 137 km/u rijden. Hier mag maximaal 70 gereden worden. De man reed dus maar liefst 62 km/u te hard. Zijn rijbewijs werd ter plekke ingevorderd en tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten aangehouden na steekpartij

Op de Heistraat zijn zaterdagavond rond 21.00 uur een 27-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Polen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij die kort voor hun aanhouding op de Heistraat plaats vond. Hierbij raakte een 27-jarige Pool gewond aan zijn arm. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwonding en mocht daarna naar huis. De man en de vrouw zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte aangehouden na bedreiging

Op de Wolfstraat is zaterdag rond 22.40 uur een 43-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Wolfstraat bedreigd hebben en een ruit van de zaak vernield hebben. De man werd door de eigenaar van de horecazaak verzocht om zijn pand te verlaten. De verdachte weigerde dit waarop hij door de eigenaar van de zaak is buiten gezet. Hierbij werd het T-shirt van de eigenaar kapot gescheurd. De verdachte is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Helmond: Aanhouding na vernieling en bedreiging

Op de Antoon Derkinderenstraat is zondag rond 00.40 uur een 35-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een raam van een woning in het centrum van Helmond. Hij bedreigde vervolgens de 59-jarige bewoner, waar hij al langere tijd ruzie mee zou hebben, en zijn vriendin met de dood. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Verdachte met gestolen fiets betrokken bij aanrijding

Op de Burgemeester Magneestraat is zaterdag rond 13.00 uur een 23-jarige man uit Eersel aangehouden. Hij was betrokken bij een ongeluk op de eerdergenoemde straat. De fietser draaide opeens naar links waardoor de 19-jarige automobilist uit Eersel, die achter hem reed, de man rechts passeerde. De fietser slingerde echter vervolgens weer terug naar rechts en reed zo tegen de linkerkant van de auto. De fiets van de man bleek eerder die dag gestolen te zijn vanaf de Kapelweg in Eersel. Verder onderzoek wees uit dat de man had gedronken. Bij hem werd een promillage van 1,50 gemeten. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Automobilist aangehouden

Op de Vlierdenseweg is zondag rond 3.00 uur een 47-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. De politie wilde de man controleren omdat ze hem langzaam over de Vlierdenseweg zagen rijden. Toen ze naast de auto gingen rijden zette de man deze in zijn achteruit. Hij reed met hoge snelheid achteruit totdat hij tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De bestuurder probeerde na de aanrijding nog weg te komen maar de politie trok het portier van de auto open en greep de bestuurder in zijn kraag. De man rook naar alcohol. Een alcoholtest saboteerde hij en verder weigerde hij elke medewerking. Hierop is hij meegenomen naar het politiebureau waar hij in de cel is gezet voor verder onderzoek.

Deurne: Bromfietser gewond

Op de Vlierdenseweg is zaterdag rond 18.30 uur een 38-jarige bromfietser uit Helmond de controle over zijn voertuig verloren doordat hij de paaltjes van een zogenaamde snelheidsremmer over het hoofd zag. De bromfietser is gevallen en liep twee gebroken benen op. Hij is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop.

Heeze: Verkeerscontrole

Op het Heike is zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur een verkeerscontrole gehouden in verband met een wegomleiding waarbij een rotonde tijdelijk is afgesloten. Gekeken werd of mensen de eenrichtingsborden niet negeerden. In totaal werden elf bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van een gesloten verklaring.

Veldhoven: Onder invloed

Op de Heerbaan is zaterdag rond 18.50 uur een 48-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. De man had gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 2,00 gemeten. Verder onderzoek wees uit dat de man in eerste instantie een valse naam had opgegeven. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.