Ingezonden persbericht


TWEEDE PLAATS EN MID-SEIZOEN TITEL VOOR CHRISTIJAN ALBERS OP NORISRING!

Op het korte maar snelle stratencircuit in het centrum van Nurnberg, heeft Christijan Albers vandaag een nette tweede positie behaald in zijn Mercedes- Benz C-Klasse. Doordat zijn directe rivaal Mattias Ekström buiten het podium finishte heeft Albers ook direct de leiding in het DTM kampioenschap heroverd van de Zweedse Audi-rijder.

Niet alleen in Portugal en op Wimbledon (Schalken-Enqvist) stond dit weekend volledig in het teken van het duel tussen Nederland en Zweden. Ook op het 2,3 kilometer lange circuit in Zuid-Duitsland werd een heftige strijd tussen beide landen uitgevochten. Door de diskwalificatie van Gary Paffett drie weken geleden op de EuroSpeedway Lausitz, deelden Christijan Albers en Mattias Ekström namelijk samen de eerste plaats in het DTM kampioenschap 2004.

Zowel in de vrije trainingen op vrijdag, de kwalificatie op zaterdag als de race op zondagmiddag, was de Nederlandse Mercedes-Benz fabrieksrijder zijn Zweedse rivaal overtuigend de baas. Door een superstart vanaf positie drie wist Albers de leiding in de wedstrijd al vòòr de eerste bocht van teamgenoten Alesi en Paffett af te snoepen. Een haperende koppeling tijdens zijn eerste verplichte pitstop zorgde echter ervoor dat Albers niet veel later zijn zojuist gewonnen posities weer af moest geven aan zijn merkcollega's. In het verdere verloop van de 72 ronden tellende race wist Albers zich weer op te werken tot de tweede positie aan de meet.

Christijan Albers: "Ik ben tevreden met dit resultaat vandaag daar ik de leiding in het kampioenschap nu weer met twee handen beet heb. Net als vorig jaar kan ik nu de tweede helft van het seizoen met een voorsprong ingaan, al is deze minimaal (3 punten). Tijdens de eerstvolgende gastrace in China ben ik dan ook zeker van plan mijn strijdlust weer om te zetten in een klinkend resultaat!"

EVA VAN PELT // PR MANAGER CHRISTIJAN ALBERS
THE COMMUNICATION COMPANY (NETHERLANDS) BV
GINNEKENWEG 275 // 4835 NC BREDA // THE NETHERLANDS

T. +31 (0)76 5655511 // F. +31 (0)76 5659838
M. +31(0)6 14694681
E. EVA@TCC.COM // I. WWW.TCC.COM // WWW.CHRISTIJAN.COM

JEROEN VERMEEREN // ROELOF OOSTERHUIS // PHOTOGRAPHY & COPY

INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT
M. +31(0)6 21541564 // +31 (0)6 52056637
E. JEROEN@INSIGHTF1.COM// E. ROELOF@INSIGHTF1.COM // WWW.INSIGHTF1.COM