Ingezonden persbericht

Sebastiaan Bleekemolen elfde in Porsche Carrera Cup

Neurenberg, 27 juni 2004. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) heeft een elfde positie behaald in de Porsche Carrera Cup-race op de Norisring. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) finishte als veertiende op het ultrakorte (2,3 kilometer) stratencircuit nabij het centrum van het Zuid-Duitse Neurenberg. De racesfeer op de Norisring was als altijd fantastisch tijdens dit evenement rondom de DTM. Toch kijken vader en zoon Bleekemolen met gemengde gevoelens terug op dit weekeinde.

Niet minder dan 132.000 toeschouwers trokken de verschillende raceklasses op de Norisring dit jaar. Met name op de zondag waren de tribunes rond de baan overvol. Door het start-stop karakter van dit circuit krijgen met name de remmen het zwaar te verduren. Uit voorzorg had Sebastiaan Bleekemolen daarom een nieuw setje remblokken laten monteren op de vrijdag. Het was echter de versnellingsbak die roet in het eten gooide tijdens de eerste trainingsdag. Voor de kwalificatie op zaterdag hadden de monteurs echter al een nieuw exemplaar gemonteerd.

Inclusief nieuwe bak kwalificeerde Sebastiaan Bleekemolen zich uiteindelijk naar een verdienstelijke dertiende plaats, Michael Bleekemolen stond drie posities verder naar achteren. Toch was ook zijn tijd minder dan een seconde van de pole-position verwijderd. "Het zit hier echt heel erg dicht bij elkaar. Er doen eigenlijk alleen maar goede coureurs en teams mee. De kleinste verschillen kosten al posities", aldus Michael Bleekemolen.

Tijdens de race leken de zaken met name voor Sebastiaan voorspoediger te verlopen. "Ik had een hele goede start, kon wat plekjes goedmaken en reed in de tweede ronde al negende. Ik had wel een hoop last van overstuur." Dit resulteerde uiteindelijk in een spin in de vierde ronde. Sebastiaan Bleekemolen: "Dat kostte me zes seconden en een paar plekjes." In het verloop van de race werden de rondetijden van de coureur echter steeds beter, zodat hij uiteindelijk toch nog kon doorschuiven naar de elfde positie. "Aan het einde reden we tijden die vergelijkbaar waren met de kop. Helaas kwam dat er dus net iets te laat uit."

Michael Bleekemolen was achteraf te spreken over het niveau van deze Duitse Porsche Cup. "Ik heb lekker gevochten met wat mensen op de baan. Toch denk ik dat ik niet echt reed op de plaats waar ik normaal gesproken hoor te rijden. We moeten maar eens kijken hoe we dat de volgende races gaan aanpakken."

Uitslag Porsche Carrera Cup, Norisring:

1. Mike Rockenfeller (D), 34 ronden in 35:41.007 minuten (=131.490 km/h); 2. Wolf Henzler (D), op 0.796 sec; 3. Christian Menzel (D), op 3.216; 11. Sebastiaan Bleekemolen, op 15.001. 14. Michael Bleekemolen, op 25.218
---

Voor de redactie,