Ingezonden persbericht

Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

ZEGE EN TWEEDE PLAATS VOOR COR EUSER EN DANNY VAN DONGEN

Estoril (P), 27 juni 2004. Danny van Dongen (Zandvoort) en Cor Euser (Herpen) hebben uitstekend gescoord tijdens de vijfde en zesde race van het Spaans GT kampioenschap, verreden op het circuit van Estoril in Portugal. Een dag na het succes van Oranje, eindigden Danny en Cor op het Portugese circuit als winnaar en als tweede in het competitieve, 25 auto's tellende startveld.

Cor Euser stelde de pole position veilig voor de eerste race van het weekeinde. De routinier, die dit seizoen zijn 25-jarig jubileum viert, was een volle seconde sneller dan de Britten Shaun Balfe en Nigel Taylor, die de tweede startpositie voor zich opeisten. "Het was een absoluut superrondje. Zo'n topronde heb ik nog maar een paar keer in mijn carrière gereden", aldus Euser. Danny van Dongen kwalificeerde zich met de 600 pk krachtige Marcos LM600 als achtste voor de tweede race.

Cor Euser nam de start van de eerste race voor zijn rekening. Hij kwam als leider de pits in voor de rijderswissel. Danny van Dongen nam het stuur over, de 21-jarige coureur kwam als eerste over de finish. Helaas kreeg de equipe na afloop een tijdstraf van 20 seconden omdat de pitstop annex rijderswissel iets te laat had plaatsgevonden, waardoor het duo terugviel naar de tweede plaats.

Danny van Dongen ging in de tweede race van start. "Ik maakte een superstart, waarbij ik van de achtste naar de derde plek doorschoot", vertelde hij opgetogen. "Bij de start reden de rijders voor mij allemaal in de binnenbocht, ik kon er aan de buitenkant zo voorbij rijden."
Danny hield de derde plaats tot de rijderswissel vast. Euser nam het stuur over en klom op naar de eerste positie. Hij kwam als winnaar over de finish. "Een geweldig resultaat", vond Danny. "Het is natuurlijk jammer van de eerste race, we hadden dit weekeinde een dubbelzege kunnen behalen. In de eerste races van het seizoen kampten we met de nodige tegenslag, dit weekeinde maakt veel goed."
Cor Euser was tevreden over zijn jonge protégé. "De prestaties van Danny laten een stijgende lijn zien", constateerde de gelauwerde routinier.
Voor de volgende races is hij minder optimistisch. "In het Spaans GT kampioenschap wordt met handicapseconden gewerkt. Omdat we nu gewonnen hebben, moeten we de volgende keer 40 seconden langer in de pits blijven staan tijdens de rijderswissel. Het wordt dan erg moeilijk om weer een goed resultaat te boeken."

De volgende races worden verreden op 12 september op het circuit van Valencia (E).

Voor nadere informatie: www.coreuser.nl en www.dannyvandongen.nl.

Uitslag race 1:

1. Miguel Amaral - Pedro Couceiro (Porsche GT3 RS), 24 ronden in 44:23.930;

2. Cor Euser - Danny van Dongen (Marcos LM600) op 4,701 sec;

3. Shaun Balfe en Nigel Taylor (Mosler MT900R), op 5.133.

Uitslag race 2:

1. Cor Euser - Danny van Dongen (Marcos LM600).
---

Voor de redactie: voor nadere inlichtingen: Cor Euser, tel. 06 53 30 17 58, en Danny van Dongen, tel. 06 55 56 43 07. U kunt een foto van de Marcos LM600 van Marcos Racing International downloaden van de website www.dannyvandongen.nl.

---- --