Politie Zeeland


O-5705-2004 OPENLIJKE GEWELDPLEGING

In Goes zijn in de nacht van zaterdag/zondag vier mannen in de leeftijd van 23- t/m 27 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Ze worden ervan verdacht zondag rond 04.30 uur op de Grote Markt te Goes o.a. stenen en een fiets te hebben gegooid naar een groep mensen waarvan een persoon een steen op zijn hoofd kreeg. Deze liep hierbij een wond op die in het ziekenhuis moest worden gehecht. De vier aangehouden mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De aanleiding van de openlijke geweldpleging is niet bekend.


Z-5706-2004 DIEFSTAL PERSONENAUTO

Vanaf de Geulstraat in Terneuzen is in de nacht van zaterdag/zondag een personenauto gestolen.
Het betreft een blauwe BMW type 330 voorzien van het kenteken 48-JS-HB.


Z-5707-2004 HENNEPPLANTEN IN WONING

In een woning aan de Moerschansstraat in Hulst is zaterdag een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.
Alle 42 hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur werd in beslaggenomen. In de woning was niemand aanwezig.


O-5708-2004 VERNIELINGEN GEPLEEGD AAN GEPARKEERDE AUTO

Tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 03.30 uur zijn er diverse vernielingen gepleegd aan een personenauto die geparkeerd stond aan de Hageweg te Bruinisse.
Er is vermoedelijk over de auto gelopen en er werden rondom deuken in de auto getrapt. Ook werden beide buitenspiegels vernield. Schadebedrag is onbekend.


W-5709-2004 BROMFIETSER ONDER INVLOED

Een 46-jarige bromfietser uit Middelburg is zondag rond 18.45 uur op de Molenberg in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Uit een blaastest bleek dat hij ruim 5,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 16 uur en een proces-verbaal.


O-5710-2004 MOTORRIJDER RIJDT DIJK AF

Een 25-jarige man uit Zierikzee is zondagmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn motor van de Oudepolderdijk in Zierikzee was gereden.

Vermoedelijk is hij bij het nemen van een bocht rechtdoor gereden en hierdoor 40 meter verder in het hoge gras terechtgekomen. De motorrijder werd rond 19.00 uur half bewusteloos door een voorbij komende skater gevonden.
De 25-jarige man werd met o.a. een zware hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Uit verdere informatie bleek dat de motorrijder geen rijbewijs heeft en dat zijn motor mogelijk niet verzekerd is.