Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 27 juni 2004

Burgerinitiatief Nationaal Popmuseum op Parkpop officieel overhandigd aan de Haagse politiek

Op Parkpop Den Haag 2004 is heden om 18.00 uur het

Burgerinitiatief Nationaal Popmuseum Haagse binnenstad

officieel overhandigd aan een delegatie van de Haagse gemeenteraad. Het plan plus de 2500 handtekeningen werd in een authentieke gitaarkoffer aan de raad aangeboden door Sjaak Bral, Arie Spaans (Suburbs) Robert Jan Stips (Nits), Andy Tielman (Tielman Brothers) en Maroen Franse (Rebel).

Meer dan 2500 Hagenaars, popmuzikanten en sympathisanten vinden dat er in de binnenstad nabij het Paard van Troje een museale Nederpop-attractie moet komen. Zij hebben hiertoe in de afgelopen weken en vandaag op Parkpop hun handtekening gezet.

De opzet van het popmuseum is een levendig, high-tech educatief centrum met diverse verrassingen voor jonge en oudere popliefhebbers. Van Herman Brood tot Kane, van Bojoura tot Anouk, van Indorock tot Hindipop, het is een gigantische schatkamer waaruit geput kan worden. Bijzondere attractie moet de gigantische videowall worden waar je ter plekke een muziek-instrument of microfoon kunt pakken en "live" kunt meespelen met je favoriete band. Daarnaast is het plan om met alle ondertekenaars een Haagse popcommunity op te richten, waarbinnen iedereen elkaar virtueel kan ontmoeten.

Binnen 6 weken na indiening dient de Haagse gemeenteraad een beslissing te nemen over dit burgerinitiatief.

N.B.De aanbieding van het burgerinitiatief is mede mogelijk gemaakt door De Haagse Koepel, Bennies fifties, Purple Guitars, Haags songfestival, Haags Poppodium, Maarten van Gool / Parkpop en niet te vergeten alle Hagenaars die zich hier belangenloos voor hebben ingezet.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht