Gemeente Oss


31/5/2004 - Infobijeenkomst nieuw minimabeleid

Op maandag 28 juni 2004 organiseert Werk, Zorg en Inkomen een infomiddag over het nieuwe minimabeleid. Deze vindt plaats in de Raadzaal van 14.00 tot 16.00 uur. U krijgt informatie over de nieuwe regeling Meedoen is belangrijk en de nieuwe regeling voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Naast algemene voorlichting geven medewerkers u persoonlijk antwoord op uw vragen en kunnen zij u eventueel helpen met het invullen van de aanvraagformulieren.

Meer informatie en aanvraagformulieren kunt u ook downloaden of afhalen bij de balie van Zorg en Inkomen of Werk en Inkomen. U zult zien dat het geen ingewikkelde formulieren zijn, het lijken meer simpele verklaringen. Met het aanvraagformulier Meedoen is belangrijk kunt u naast een vergoeding voor sociale en culturele activiteiten ook andere vergoedingen en de taxihopperpas aanvragen. Bewijsstukken hoeft u niet in te leveren, wèl bewaren voor mogelijke controle achteraf.

Regelingen
In de nieuwe regeling Meedoen is belangrijk is een aantal toelagen opgenomen. De toelage voor sociale en culturele activiteiten bedraagt 100,- per gezinslid. Er zit een nieuwe vergoeding in voor het volgen van zwemles, namelijk 100,- op jaarbasis. De oude PC-regeling voor kinderen tussen 12 en 18 jaar is overgenomen in de nieuwe regeling en bedraagt 695,-. De regeling schoolkosten is overgenomen èn uitgebreid. Ook kinderen van 4 tot 12 jaar komen in aanmerking voor een vergoeding, namelijk 75,-. En minima met kinderen van 12 tot 18 jaar ontvangen een hogere vergoeding: 175,-. Tenslotte is de minimapas voor de Taxihopper ook in de regeling Meedoen is belangrijk opgenomen. Dat betekent dat minima een korting krijgen van 0,25 per reiszone. De andere regeling voor ouderen (65 plussers), chronisch zieken en gehandicapten komt neer op een vergoeding per jaar van 100,-. De regelingen gelden voor inkomens tot 110% van het minimum.

De gemeente nodigt u van harte uit om gebruik te maken van de regelingen die voor u van toepassing zijn. Aarzelt u niet om naar de infomiddag te komen als u daar belangstelling voor hebt. Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de balie Zorg en Inkomen. Ze zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur op de telefoonnummers 629401 en 629402.