Ingezonden persbericht


Wateringen, 28 juni 2004

PROGRAMMERING WATERPOP BIJNA ROND

De Amerikaanse band Young Heart Attack en het Utrechtse GEM zijn toegevoegd aan de line-up van Waterpop. Dit jaar vindt het festival plaats op 14 augustus in het Hofpark te Wateringen. Net zoals voorgaande jaren gaat Waterpop voor een interessant en vooruitstrevend programma.

De punkrockers van Young Heart Attack stonden eerder in het voorprogramma van The Darkness. Het debuutalbum van het uit Austin afkomstige vijftal heet ' Mouthful Of Love' en is dit voorjaar verschenen. Duidelijke inspiratiebronnen zijn jaren '70 bands als AC/DC en MC5.

Nederland heeft er een veelbelovend nieuwe band bij: GEM uit Utrecht. Ze bestaan sinds januari 2003 en tekende begin 2004 bij Excelsior. De eerste cd ' Tell Me What's New' ligt momenteel in de winkel en staat bol van de opwindende gitaarpop. Na de zomer zijn er plannen voor een clubtour samen met labelgenoten zZz, die ook op Waterpop te zien zijn.

Waterpop is gratis toegankelijk en duurt van 12.00-23.00 uur. Naast muziek is er (straat)theater, een festivalmarkt en diverse kinderactiviteiten. Waterpop opent dit jaar met de Band Krijgt Kinderen, een popband voor kinderen vanaf 4 jaar. Naast bovenstaande acts zijn geboekt: Sioen (B), Bal des Boiteux (B), Kitty Wu (DK), Face Tomorrow, zZz, Wealthy Beggar, Textures en The Peptones (winnaar Waterproof).

Meer informatie staat op de website: www.waterpop.nl.

Waterpop wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Midden-Westland.

---------------------