Gemeente Zwolle

Computerregeling voor scholieren van twaalf tot achttien jaar

Het is belangrijk dat scholieren vertrouwd raken met computers. Van scholen wordt verwacht dat zij hun leerlingen de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van computers - bijvoorbeeld voor het maken van werkstukken of om informatie te verzamelen van het internet. In de praktijk blijkt dit niet altijd even goed te werken: computers zijn vaak bezet of alleen beschikbaar buiten lestijden. Om scholieren toch de mogelijkheid te geven te wennen aan en te werken met een computer, is er een computerregeling voor scholieren van twaalf tot achttien jaar.

De computerregeling voor scholieren
De gemeente Zwolle stelt ouders met schoolgaande kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar een computer met bijbehoren ter beschikking tegen een kleine vergoeding per maand. Na drie jaar wordt de apparatuur eigendom van het gezin.

Voor wie?
Voor inwoners die op 1 januari 2004 ingeschreven zijn in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Zwolle met kinderen die voor 1 oktober 2004 twaalf jaar zijn of worden en die op 1 januari 2004 nog geen achttien jaar zijn.

Hoeveel?
Per gezin wordt één computer met randapparatuur (beeldscherm, printer, ingebouwde cd-romspeler en modem en software) ter beschikking gesteld. Hiervoor betaalt u gedurende drie jaar ¤ 12,-- per maand en daarna is de computer van u. U komt niet voor de verstrekking van een computer in aanmerking als u in de afgelopen vijf jaar (1 januari 1999 tot 31 december 2003) al een computer van de gemeente Zwolle hebt ontvangen.

Let op: Als uw kind vóór 1 oktober 2004 twaalf jaar wordt, wordt de computer in 2004 geleverd. Als het kind op of na 1 oktober 2004 twaalf jaar wordt, hebt u in 2004 geen recht op de verstrekking van een computer.