Gemeente Zwolle

Gemeente ondersteunt gezinnen met kinderen van zes tot achttien jaar

Rondkomen van een inkomen op bijstandsniveau. Het is mogelijk maar niet gemakkelijk. De huur, eten en kleding kunnen gezinnen met dat inkomen er meestal wel van betalen maar geld voor iets extra's of onverwachte kosten is er niet altijd. Een dagje uit, een clublidmaatschap of een schoolreisje? Mensen liggen er soms letterlijk wakker van, want het geld ervoor ontbreekt. In sommige gevallen kan de gemeente een financieel steuntje in de rug geven.

Inkomensondersteunende maatregelen
De gemeente Zwolle beslist niet zelf hoe hoog de uitkeringen zijn. Dit bepaalt het Rijk. Gemeenten hebben wél een taak op het gebied van armoedebestrijding. De gemeente Zwolle heeft ervoor gekozen geld te reserveren voor gezinnen met schoolgaande kinderen die het echt nodig hebben. Via een aantal 'inkomensondersteunende subsidies'.

Welke inkomens ondersteunende subsidies zijn er?
Er zijn twee subsidies. Deze zijn uitsluitend bestemd voor mensen met schoolgaande kinderen.
Subsidie voor deelname aan activiteiten door kinderen van zes tot achttien jaar.
Computerregeling voor scholieren van twaalf tot achttien jaar.

Voor wie?
De subsidies zijn bedoeld voor Zwolse gezinnen met kinderen, die leven van een inkomen op bijstandsniveau. Dat kan een bijstandsuitkering zijn en/of een IOAW-, AOW-, WAO-, WW- of ANW-uitkering. Het kan ook gaan om een inkomen uit werk, dat op of onder de bijstandsnorm ligt. U hebt recht op de subsidies wanneer uw inkomen in januari 2004 niet hoger was dan de bijstandsnorm. Op deze pagina treft u een overzicht van de bijstandsnormen aan.
De subsidies gelden niet voor studenten die een uitkering ontvangen uit de Wet op de studiefinanciering 2000 of de Wet tegemoetkoming studiekosten.

Wat moet u doen?
U kunt de subsidies eenvoudig aanvragen met één formulier. Het formulier is verkrijgbaar bij het Stadskantoor, Lübeckplein 2; het Informatiecentrum, Grote Kerkplein 15 en de wijkservicepunten. Eventueel kunt u ook telefonisch om toezending van een formulier verzoeken via het telefoonnummer (038) 498 91 11.

U vult het formulier volledig in en stuurt het vóór 1 augustus 2004 samen met een bewijs van uw inkomen op naar:

Gemeente Zwolle
Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Antwoordnummer 2142
8000 VB ZWOLLE
(een postzegel is niet noodzakelijk)

De gemeentelijke eenheid Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekijkt of u in aanmerking komt voor de subsidie of de verstrekking van een computer.


*) Was het inkomen in de maand januari hoger dan de bijstandsnorm door wisselende inkomsten (werkt u bijvoorbeeld op freelance- of oproepbasis) of door eenmalige extra inkomsten, dan wordt uw aanvraag beoordeeld op basis van een gemiddeld maandinkomen.