Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht 29-06-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Grote verkeerscontrole

UTRECHT- Op maandag werd een grote verkeerscontrole gehouden in de wijk Kanaleneiland. Aan deze controle werkten naast de politie van het district Marco Polo ook de douane, scooterteam, vreemdelingenpolitie en de medewerkers van Connexxion mee.

Er zijn in totaal 4130 personen gecontroleerd in de tram. Hiervan hadden 305 passagiers geen geldig plaatsbewijs en kregen een bekeuring. 40 Passagiers kregen een bekeuring omdat ze zich niet konden legitimeren. 6 Passagiers dachten slim te zijn om een valse naam op te geven. Ze vielen echter toch door de mand en kregen naast een bekeuring voor zwart rijden ook een bekeuring voor het opgeven van een valse naam. In totaal werden op de Eisenhowerlaan 38 bromfietsen gecontroleerd en hierbij werden 52 bekeuringen uitgeschreven voor o.a.rijden zonder helm of ondeugdelijke staat van de bromfiets. Ook werden er 250 automobilisten gecontroleerd en werden 90 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden zonder autogordel, rijden zonder rijbewijs kentekenbewijs en onverzekerd rijden.

2 Personen werden aangehouden, omdat ze door de wijk reden met een gestolen bromfiets en 3 personen werden aangehouden, omdat ze zich onjuist gedroegen tegenover agenten. De politie zal dit soort controles regelmatig herhalen.

Hulp voor Irak

UTRECHT- Op maandagavond werden oplichtertjes aangehouden. Omstreeks 20.10 uur kreeg de politie de melding dat een 2-tal jongens aan het collecteren waren aan de Van Vollenhovenlaan. Buurtbewoners vertrouwden dit niet en waarschuwde de politie. Agenten troffen de twee jongens, in de leeftijd 14 en 16 jaar uit Utrecht, in de omgeving aan. In hun hand hadden ze een glazen pot met hierop de tekst Hulp voor Irak. Het was de jongens nog niet gelukt bewoners op te lichten. Het duo werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze zullen via bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Steekpartij

UTRECHT- Op maandagavond werd een man neergestoken. Omstreeks 19.30 uur kregen twee mannen, in de leeftijd van 46 en 47 jaar afkomstig uit Utrecht, ruzie met elkaar op de Omloop. Deze ruzie liep uit de hand en de 46-jarige man stak hem met een mes. De 47-jarige man raakte hierdoor gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De verwondingen bleken mee te vallen. De 46-jarige man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autodieven aangehouden

UTRECHT- Op maandagavond werden twee autodieven aangehouden. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Oud Wulvenlaan. Getuigen gaven een goed signalement door en de politie ging op onderzoek uit. In de omgeving werden twee mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar afkomstig uit Utrecht aangehouden. De gestolen zonnebril werd bij een van de mannen aangetroffen.