Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 juni 2004

Geld uit kluis

Ingebroken in horecagelegenheid, o.a. kluis leeg gehaald

Haaksbergen

In de nacht van zondag op maandag jl., werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Molenstraat in Haaksbergen. Een toegangdeur was opengebroken en in een kantoorruimte was de kluis opengebroken en hieruit waren enkele duizenden euro's verdwenen. Ook werd uit een van de ander ruimten van de horecagelegenheid een beamer weggenomen. De totale schade is nog niet bekend. (bps: 04-079730)

Inbreker aangehouden

Man aangehouden na inbraak in winkel

Enschede

Dinsdagmorgen 29 juni om ongeveer 01.55 uur wordt gemeld dat er wordt ingebroken in een winkel aan de Heurne in Enschede. Blijkt dat getuigen e.e.a. hebben gezien en een persoon hebben zien weglopen. Naar aanleiding van het opgegeven signalement wordt een onderzoek in de omgeving ingesteld en wordt liggend in een tuin op de hoek Oldenzaalsestraat - Hoge Bothofstraat een man aangetroffen die aan de beschrijving voldoet. Hij, een 29 jr. Enschedeer, is aangehouden en aan het bureau in eerste instantie, dit gezien zijn toestand, in een dronkenmanscel opgesloten. Nog onbekend is wat uit de winkel is weggenomen. In de loop van de dinsdag is hij in verzekering gesteld en een onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-080145)

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden die ruit heeft vernield en onder invloed van de nodige alcohol verkeerde

Enschede

Maandagmiddag 28 juni rond 16.20 uur wordt gemeld dat bij een woning aan de van Leeuwenhoekstraat in Enschede een ruit van een voordeur is vernield. Ter plaatse wordt liggend op straat een man aangetroffen die behoorlijk diep in het bekende glaasje heeft gekeken. Het blijkt te gaan om een 27 jr. Enschedeer die om nog onduidelijke reden een ruit van een voordeur van een van de woningen had vernield. Hij had dit gedaan om de woning in te gaan, terwijl de voordeur gewoon openstond. De man is aangehouden en in eerste instantie in een dronkenmanscel opgesloten. De 57 jr. bewoner van het betreffende pand heeft aangifte gedaan van vernieling. Hij verklaarde de man alleen van voornaam te kennen en verder nooit geen omgang te hebben. In de loop van dinsdagmorgen de 29e is de 27 jr. afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-079998)

Nagekomen bericht van MINOT:

Acht auto's opengebroken

In een en dezelfde nacht in dezelfde wijk, acht auto's opengebroken

Denekamp

Dinsdagmorgen 29 juni werd duidelijk dat in de nacht van maandag de 28e op dinsdag de 29e, een achttal auto in de wijk Janskamp in Denekamp waren opengebroken. Vier auto's aan de Plevier en aan de Kerkuil, de Veldkampsweg, de Havik en de Watersnip ieder 1 auto. In de meeste gevallen is een slot geforceerd en werd radio-cd apparatuur weggenomen. De politie heeft het vermoeden dat het in deze acht gevallen om dezelfde dader cq daders gaat. De eigenaren van de auto's hebben aangifte gedaan en een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-080180)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --