SCHMIT

Iedereen zijn eigen parkeermeter!

Naar de ticketautomaat lopen, is niet meer nodig.

ZOETERMEER, 29 juni 2004
Met een persoonlijke parkeermeter, hoeft de automobilist niet meer naar de parkeerautomaat te lopen. Wanneer je ergens wilt parkeren, zet je de parkeermeter aan, stop je de chipkaart erin en kies je de juiste zone. Wanneer je vervolgens weer weggaat, zet je de meter weer uit. Op die manier betaal je exact voor de werkelijk geparkeerde tijd.

Schmit Parkeersystemen B.V. is sinds kort exclusief leverancier van een handige persoonlijke parkeermeter: de Smart Park(tm). De Smart Park(tm) heeft de afmetingen van een zakrekenmachine en is een gebruiksvriendelijk en voordelig alternatief voor mobiel parkeren.

Parkeergeld wordt betaald met de Smart Card, een speciale chipkaart. Deze Smart Card wordt bij het verlaten van de auto in de Smart Park(tm) gestopt. Vervolgens activeert men de meter en kiest men het zonenummer. Na afloop wordt de meter uitgezet en wordt het exacte bedrag van de chipkaart afgetrokken. Parkeerders betalen dus niet meer te veel en naar de parkeerautomaat lopen is niet meer nodig.

De Smart Park(tm) heeft een groot display, waarop de gebruiker zijn instellingen gemakkelijk kan aflezen. Dit is ook een voordeel voor de parkeercontroleurs. Handhaving kan hierdoor snel plaatsvinden. De Smart Park(tm) is eenvoudig te bedienen en bespaart de gebruiker kosten en moeite. De meter is niet auto- of kentekengebonden en kan dus in verschillende auto's worden gebruikt. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun bezoekers bij de receptie een Smart Park(tm) ter beschikking stellen.

Parkeerders krijgen met Smart Park(tm) een mogelijkheid om op een eenvoudige en voordelige manier voor de werkelijk geparkeerde tijd te betalen. Staat er niet voldoende saldo op de Smart Card, dan kan deze toch gebruikt worden. De transactie wordt namelijk pas van de kaart afgeschreven zodra hij opnieuw wordt gebruikt. De parkeerder heeft dus voldoende gelegenheid om een nieuwe Smart Card aan te schaffen.

De Smart Park(tm) is reeds enige jaren op de Nederlandse markt in gebruik, bijvoorbeeld in Amsterdam onder de naam Parkadammer. De Smart Park(tm) is inmiddels aanmerkelijk verbeterd op het punt van fraudebestendigheid. Smart Park Systems(tm) is ontwikkeld door Ganis Ltd. uit Israël. Ganis is marktleider op het gebied van persoonlijke parkeermeters en levert aan een tiental landen. Met Schmit Parkeersystemen B.V. heeft Ganis Ltd. één van Nederlands grootste leveranciers van parkeersystemen als vertegenwoordiger.