Gemeente Dongeradeel



---

Informatieavond herinvulling Lyceumlocatie

Bent u geïnteresseerd in de toekomstige invulling van de Lyceumlocatie? Dan bent u van harte welkom bij de informatiebijeenkomst op woensdagavond 30 juni om 19.30 uur in De IJsherberg. De volgende vier bureaus presenteren dan hun inzending: KAW architecten en adviseurs, Inbo stedenbouwkundigen en architecten, Zondag architecten en Adema architecten.

Het vertrek medio 2003 van het Dockinga College van de locatie aan de Birdaarderstraatweg biedt de mogelijkheid voor een geheel nieuwe invulling van dit gebied. De gemeente nam afgelopen zomer het initiatief om, op locatie, een eerste publiekshearing te organiseren. U kon op deze avond uw ideeën over een toekomstige invulling kenbaar maken. De gemeente ambieert een hoog kwaliteitsniveau voor deze bijzondere locatie en heeft aan vier architectenbureaus opdracht gegeven een ontwerp in te dienen voor herinvulling van de Lyceumlocatie. De door de gemeente opgestelde en destijds gepubliceerde uitgangspunten dienen hierbij als randvoorwaarden voor het ontwerp. Inmiddels is de sluitingstermijn voor inzending verstreken en wordt er wederom een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Tijdens deze informatieavond kunt u op de plannen reageren. Tot 10 juli a.s. is het ook mogelijk schriftelijk reacties in te brengen. De plannen liggen ter inzage in de hal van het gemeentehuis. De gemeente heeft nog geen standpunt ingenomen over de plannen. Na de presentatie en na eventueel ontvangst van schriftelijke reacties, worden de inzendingen getoetst door een beoordelingscommissie. Vervolgens besluit het College over de inzendingen. De beoordelingscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de welstandsadviescommissie Hûs en Hiem, stedenbouwkundig adviesbureau HKB en de gemeente.

Voor nadere informatie over de bijeenkomst kunt u terecht bij mevrouw L.Tinga van de afdeling VROM, tel. (0519) 298 743.