Politie Groningen

Persberichten woensdag 30 juni 2004

Provincie Groningen 30-06-2004 -

Appingedam: huisvredebreuk
De politie heeft maandagnacht in een woning aan de Ripperdastraat in Appingedam een 67-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw weigerde de woning van haar vriend (68) te verlaten. Eerder op de avond hadden agenten al bemiddeld in een ruzie tussen beide betrokkenen. Ook toen weigerde de vrouw de woning van de vriend te verlaten nadat ze onder andere huisraad had vernield. Politiemensen wisten de vrouw daarop naar haar eigen woning te brengen waarna de rust weer keerde. Later echter keerde de vrouw terug naar de woning van de man en wist binnen te komen. Ze weigerde opnieuw de woning te verlaten waarop ze is aangehouden voor huisvredebreuk. De vrouw werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader verhoor. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meedhuizen: lichtgewonden bij ongeval
Een 22-jarige vrouw en een 20-jarige man, beiden uit Nieuwolda zijn dinsdagavond licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N362 in Meedhuizen. De auto van de slachtoffers, bestuurd door de vrouw, kwam op de kruising met de Geefweersterweg in botsing met een bestelbusje die, bestuurd door een 23-jarige man uit Farmsum, de N362 opreed en geen voorrang verleende aan de auto van de slachtoffers. De bestuurster kwam enigszins bekneld te zitten in de auto en is door de brandweer uit de wagen gehaald. Ze is vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis. Daar bleek ze geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen. De vrouw kon na onderzoek naar huis. Haar passagier liep licht letsel aan een arm op. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger afgevoerd.

Snelheidscontroles: dinsdag
Kolham: Knijpslaan Limiet: 30 km per uur, gecontroleerd: 282 voertuigen, aantal overtredingen: 183, hoogst gemeten snelheid: 83 km, overtredingespercentage: 64,9.
Kropswolde: Woldweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 452 voertuigen, aantal overtredingen: 117, hoogst gemeten snelheid: 80 km, overtredingpercentage: 25,9.
Sint Annen: Boersterweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 402 voertuigen, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 94 km, overtredingpercentage: 2,5.
Aduard: Friesestraatweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1120 voertuigen, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 90 km, overtredingpercentage: 0,36

Winschoten: man aangehouden
In een gebouw van de geestelijke gezondheidszorg aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten, heeft de politie dinsdagmorgen een 43-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De man was het niet eens met zijn behandeling. Hij wilde het pand niet verlaten en bedreigde personeelsleden. De gewaarschuwde politie nam de man mee. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden. Hij erkende de huisvredebreuk maar ontkende bedreigingen te hebben geuit.