Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht 30-06-2004 - Nieuwsberichten Rijn&Venen

Bromfietscontrole

WOERDEN- Op dinsdagavond werd van 14.00 tot 21.00 uur een grote scootercontrole gehouden op het Stationsplein noord en Jozef Israelslaan. In totaal werden 65 bromfietsen gecontroleerd en werden 53 bekeuringen uitgeschreven. Bekeuringen werden uitgeschreven voor o.a. rijden met teveel vermogen, niet kunnen tonen bromfietscertificaat en onjuiste uitlaat. Een 24-jarige man uit Maarssen werd gecontroleerd op zijn bromfiets. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies op het bureau 495 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden op gestolen bromfiets

MONTFOORT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets zat. Op de Isselveld werd een 18-jarige bromfietser uit Linschoten gecontroleerd door agenten. Onderzoek wees uit dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. De man werd overgebracht naar het bureau voor verhoor en zijn bromfiets werd ingenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden
KOCKENGEN- Op dinsdagavond werden vier jongens aangehouden nadat ze autospiegels hadden vernield. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat vier personen op twee scooter autospiegels aan het vernielen waren. Agenten gingen poolshoogte nemen en trof in de omgeving vier jongens, in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Maarssen, aan. Het viertal werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat er spiegels waren vernield van autos die stonden geparkeerd in de Koningstraat, Heijcop, Beatrixstraat en de Bernhardstraat. De jongens zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.