VERENIGING VNO-NCW


VNO-NCW looft derde Diversity Award uit

DEN HAAG, 30 JUNI 2004 - De ondernemingsorganisatie VNO-NCW looft dit jaar voor de derde maal de Diversity Award uit. De prijs is bedoeld voor bedrijven (groot én klein) die zich sterk maken voor diversiteit, vooral voor het doorstromen van vrouwen naar besluitvormende en hogere posities.

De Diversity Award is een initiatief van het Ambassadeursnetwerk, een groep topondernemers die zich inzetten om de doorstroom van vrouwen een extra impuls te geven. In 2002 werd de prijs uitgereikt aan Delta Lloyd, in 2003 aan Shell Nederland. Eervolle vermeldingen gingen de afgelopen jaren naar Dow Benelux, ING Nederland, Nelissen ingenieursbureau, IBM Nederland en Smiths Food Group.

Kandidaten voor de Diversity Award kunnen zichzelf aanmelden of aangemeld worden vóór 1 november 2004. Een jury onder voorzitterschap van Andrée van Es (voorzitter GGZ Nederland) beoordeelt de inzendingen op criteria als creativiteit en voorbeeldfunctie, betrokkenheid van de top/directie, cultuurverandering, effectiviteit/bereikte resultaten, vasthoudendheid/continuïteit en consistentie. In deze beoordeling worden de aard en de omvang van het bedrijf meegewogen.

Informatie over de Diversity Award en over de manier waarop bedrijven kunnen worden aangemeld is te vinden op de website van VNO-NCW: www.vno-ncw.nl.

30 jun 04 12:00