Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opnieuw kiest top-20 accountantskantoor voor AccountView

Countus accountants + adviseurs voortaan uitgerust met business software van AccountView

Amsterdam, 30 juni 2004 - Naast Mazars, GIBO Groep en de Noordelijke Accountantsunie (NAU) kiest ook Countus accountants + adviseurs voor AccountView. Alle veertien Countus-kantoren gaan gebruikmaken van de business software van AccountView. Countus kan daardoor nog beter en eenvoudiger cliënten voorzien van relevante managementinformatie, de relatie met de klant versterken en een hogere klanttevredenheid realiseren. Daarnaast wordt het beheer dankzij de uniformiteit aanzienlijk vereenvoudigd.

Eind 2002 is Countus op zoek gegaan naar vervanging van het in eigen beheer ontwikkelde softwareprogramma INKA. Aangezien dit programma technisch verouderd was en niet meer paste in de administratieve dienstverlening die Countus in de toekomst wil bieden, moest het programma vervangen worden. "Het afgelopen jaar heeft bij ons in het teken gestaan van het selecteren van een nieuw softwarepakket waarmee we de komende vijf tot tien jaar willen werken. Dit is op nauwkeurige wijze gebeurd, waarbij collega's uit de verschillende vakgroepen - accountancy, ICT en bedrijfseconomische advisering - en uit verschillende posities - van gebruikers tot directieleden - betrokken zijn geweest", aldus Johan van den Berg, directielid bij Countus.

"AccountView voldoet aan belangrijke aspecten zoals koppelingen met externe pakketten, conversiemogelijkheden, toegankelijkheid voor klanten (ASP), begrotingsmogelijkheden, meerjarenoverzichten, inlezen ERI-bestanden, gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en niet te hoge hardware-eisen. Het is een compleet en flexibel pakket, dat mogelijkheden biedt om een zodanige inrichting te realiseren dat een op maat gemaakte werkwijze kan worden toegepast", besluit Van den Berg.

Peter van de Streek, directeur accountancy bij Countus: "Met behulp van AccountView kunnen wij nu beter en eenvoudiger tussentijdse overzichten en rapportages samenstellen. Hierdoor is het mogelijk onze cliënten sneller te voorzien van relevante managementinformatie en zijn wij in staat de rapportages te gebruiken als basis voor onze adviesgesprekken. Wij denken dat we op deze manier de relatie met onze cliënten kunnen versterken en een nog hogere klanttevredenheid kunnen realiseren. Bovendien zorgt de nieuwe software voor een efficiënte en uniforme werkwijze op alle veertien vestigingen wat het beheer sterk vereenvoudigt."

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 12.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, project- en urenadministratie, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op langdurige relaties. Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Allianz Europe, De Jong Intratours, GIBO Groep, Toyota Industrial Equipment Nederland, KLM Exel, Mazars en Free Record Shop Online. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com.

Over Countus accountants + adviseurs

Countus accountants + adviseurs is een multidisciplinaire organisatie waarin onder andere accountants, fiscaal-juristen, bedrijfsadviseurs en subsidieadviseurs samenwerken. Onze relaties behoren tot het midden- en kleinbedrijf, de agrarische sector en vrije beroepen. Met ruim 450 medewerkers en veertien vestigingen behoort Countus tot de grotere accountantskantoren in Overijssel en Flevoland. De organisatie streeft naar een duurzame samenwerking, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen, met als oogmerk optimaal rendement. Countus accountants + adviseurs biedt een breed dienstenpakket. Of het nu gaat om begeleiding bij bedrijfsovername, het opstellen van de jaarrekening, fiscaal advies, begeleiding bij een ontslagprocedure of ICT ontwikkelingen, voor al deze diensten én meer kan men bij Countus terecht. Meer informatie over Countus vindt u op www.countus.nl.