Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NAVO OPTIMALISEERT INTERNE PROCESSEN MET BEHULP VAN CAPTARIS TEAMPLATE WORKFLOW-OPLOSSING

Nieuwegein, 30 juni 2004 - Captaris (NASDAQ: CAPA), leverancier van oplossingen voor het distribueren van bedrijfsinformatie, heeft de eerste fase afgerond van een implementatie bij de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie). Hierbij werd de workflowoplossing Captaris Teamplate for .NET gebruikt voor het ontwikkelen van workflowsystemen binnen het Europese hoofdkwartier van de NAVO in Den Haag, SHAPE (Supreme Headquarters Allied Power Europe).

Teamplate Workflow for .NET van Captaris is ontwikkeld om medewerkers van bedrijfs­onderdelen in staat te stellen documenten elektronisch te volgen, zodat alle betrokken medewerkers beschikken over de meest recente informatie. Bij de start van een project creëert Teamplate Workflow een uitgebreid elektronisch formulier en een Microsoft Sharepoint Services Team Site met alle benodigde teamleden. Terwijl de functionaliteit van de Team Site zorgt voor de onderlinge samenwerking tussen de verschillende leden, regelt Teamplate de workflow om ervoor te zorgen dat het hele proces goed gecontroleerd wordt en dat documenten tijdens iedere vereiste goed­keuringsstap beschikbaar zijn voor de juiste personen. Daarnaast voorziet Teamplate in de monitoring van informatie en actuele rapporten.

"Oplossingen als Captaris Teamplate Workflow, die gebaseerd zijn op de Microsoft .NET omgeving, maken gebruik van één van de meest toegepaste gebruikersinterfaces ter wereld. Ze kunnen daarbij naadloos geïntegreerd worden met Microsoft-producten zoals Office System, SharePoint Portal Server, Visio en InfoPath. Dit betekent dat klanten zoals de NAVO snel en gemakkelijk toegang hebben tot de informatie die zij nodig hebben om effectief actie te ondernemen en gemakkelijk samen te werken met anderen binnen en buiten de organisatie.", zegt Kees Pronk, Group Manager Information Worker Partner Strategies bij Microsoft EMEA.

Teamplate Workflow for .NET breidt de toepassingsmogelijkheden van de momenteel als pilot draaiende Microsoft SharePoint Server uit met automatisering van het beheer van werkdocumenten en processen voor het goedkeuren van documenten.

Teamplate Workflow is een oplossing voor procesautomatisering dat de toegang tot en de controle van bedrijfsprocessen verbetert, om organisaties zo concurrentie­voordeel te bieden en hen te helpen voldoen aan alle regels. Met Teamplate kunnen snel en gemakkelijk workflowapplicaties worden ontwikkeld en ondersteund binnen Microsoft-omgevingen, waarbij ze zorgen voor hogere productiviteit en verbeterde mogelijkheden voor onderlinge samenwerking en verantwoording. Dankzij integratie met de oplossingen van Captaris voor het distribueren van bedrijfsinformatie, voorziet Teamplate organisaties van optimale processen die er voor zorgen dat de juiste mensen op het juiste moment de juiste informatie krijgen.

Over NAVO

De NAVO is een politiek-militair bondgenootschap van onafhankelijke staten dat als doel heeft de veiligheid van de lidstaten te verzekeren en het grondgebied van alle deelnemers te beschermen. De NAVO is opgericht in 1949.

Over SHAPE

SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe) in Casteau, België, is het hoofdkwartier van Allied Command Operations (ACO), een van de twee militaire hoofdcommandoposten van de NAVO. De andere, Allied Command Transformation (ACT), bevindt zich in Norfolk, Virginia (VS). Volgens het New Strategic Concept van de NAVO is de belangrijkste taak van de strijdkrachten van ACO het waarborgen van de veiligheid en territoriale integriteit van de NAVO-lidstaten in Europa.

Over Captaris

Captaris (NASDAQ: CAPA), opgericht in 1982, is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor het distribueren van bedrijfsinformatie, die de berichtenstroom, data en documenten binnen organisatie integreren, verwerken en automatiseren. Captaris levert in samenwerking met vooraanstaande technologiebedrijven een complete reeks producten en diensten, via een wereldwijd distributienetwerk. Het bedrijf heeft ruim 80.000 systemen geïnstalleerd in 44 landen, onder andere bij 93 van de Fortune 100-bedrijven, die met de oplossingen van Captaris de kosten terugbrengen en de prestaties van hun bedrijfskritische informatiesystemen verhogen.

Captaris Teamplate stroomlijnt bedrijfsprocessen en verhoogt de productiviteit door de communicatie- en informatiestromen intern met business teams en extern met klanten en toeleveranciers te verbeteren.

Het hoofdkantoor van Captaris is gevestigd in Bellevue (VS). Het bedrijf heeft vestigingen in Tuscon, Portland, Calgary, Zwitserland, Groot-Brittannië, Duitsland, Hong Kong, Australië en Dubai. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Nieuwegein. Meer informatie is te vinden op www.captaris.com.