Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, woensdag 30 juni 2004[pic]woensdag 30 juni 2004     
                                                                     
Van    Jose Albers, GSM-nummer 06.53240175 / afdeling Communicatie   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Fietser ernstig gewond bij verkeersongeval

Een 79-jarige Nijmegenaar raakte dinsdagmiddag ernstig gewond als gevolg van een aanrijding op de Marialaan. Op de parallelrijbaan van de Marialaan reed een 40-jarige vrachtautochauffeur uit Nijmegen. De chauffeur verklaarde dat hij wilde lossen bij een bedrijf aan deze weg. Tijdens het manoeuvreren bevond de 79-jarige man zich, met zijn fiets aan de hand, naast de vrachtauto op de rijbaan voor het tegemoet komende verkeer. Tijdens het manoeuvreren van de vrachtauto is de 79-jarige man vermoedelijk achter de vrachtauto gepasseerd en vervolgens onder een van de wielen geraakt. In afwachting van de ambulance verleende een getuige eerste hulp aan het slachtoffer. De fietser is met ernstig beenletsel vervoerd naar het Radboudziekenhuis. Door de afdeling Verkeersongevallenanalyse is een onderzoek ingesteld.


District Tweestromenland


Druten - brand in café

Afgelopen nacht is brand ontstaan in een café aan de Hogestraat in Druten. De brand werd gelukkig in een vroeg stadium ontdekt door een getuige die meteen is begonnen om, met behulp van een brandblusser, de brand te blussen. Daardoor is de schade beperkt gebleven. Door de Technische Recherche is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Daarbij is vastgesteld dat het zeer waarschijnlijk om brandstichting handelt. De politie onderzoekt de zaak.
(informatie bij: Ben van Ingen Schenau, 06 - 51 59 24 22)

Diefstal tas
Dinsdagmiddag is omstreeks 12.30 uur raakte een 85-jarige vrouw uit Beuningen gewond aan haar schouder toen zij met geweld van haar boodschappentas bestolen werd. De vrouw liep met haar tas, toen ter hoogte van de Patrijsstraat met de kruising Duivenkamp, een onbekende jongen haar van achteren benaderde. De jongen probeerde de tas uit de handen van de vrouw los te rukken terwijl de vrouw haar eigendom vasthield. Bij een tweede poging werd de vrouw door de kracht omver getrokken en kwam zij ten val. De 85-jarige is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. De dader, waarvan alleen bekend is dat hij een petje droeg, ging er met de tas van de vrouw vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Aangehouden na vechtpartij

Een 15-jarige Wijchenaar heeft dinsdagavond aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. Omstreeks 20.00 uur vond de mishandeling plaats tussen leeftijdgenoten op de Diepvoorde. Agenten konden na de melding, een 15-jarige jongen uit Wijchen in de directe omgeving aanhouden, hij is gisteravond in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


Aangehouden na doorrijden

Twee mannen van 26- en 27-jaar zijn dinsdagavond aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. De verdachten, beiden afkomstig uit Wijchen, zaten in een personenauto, die op de Weertjes, tegen een boom was gereden. Na de aanrijding was de auto weggereden en in de omgeving met schade achtergelaten. Aan de hand van getuigenverklaringen konden beide mannen even later worden aangehouden, toen zij bij de auto terug keerden.
Proces-verbaal wordt opgemaakt.

District De Waarden
Culemborg - aangehouden na vernieling
Drie jongens van 14-jaar en afkomstig uit Culemborg, zijn dinsdagmiddag aangehouden voor vernieling van fietsen. Een getuige meldde de politie dat hij de verdachten bij de fietsenstalling bij het station een ruit zag ingooien en enkele fietsen vernielen. Agenten konden de jongens in de omgeving aanhouden. Na verhoor zijn ze overgedragen aan de ouders en doorgestuurd naar stichting HALT.


Hennepkwekerijen


De politie heeft woensdagochtend op diverse locaties in district De Waarden hennepkwekerijen ontmanteld. Aan de Energieweg in Culemborg trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 2000 planten. Aan de Kweldijk in Spijk werden in een schuur 400 planten en apparatuur aangetroffen. In Asperen trof de politie in een bedrijfspand aan de 2e Industrieweg in totaal 3000 planten en apparatuur aan. Zowel de apparatuur als de planten zijn ter plaatse vernietigd. Bij de politieacties zijn geen aanhoudingen verricht. De politie heeft de zaken in onderzoek.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op 29 juni

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Kekerdom  Botsestraat  08.10 -11.0050     786  27   72    
Malden    Rijksweg     11.40-14.20 50     2427 135  80    
Kerk      Tielseweg    16.00-18.00 80     1670 12   105   
Avezaath                                                  
BuurmalsenRijksstraatwe16.00-18.10 50     958  29   80    
          g                                               


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --