Openbaar Ministerie

Persberichten

Landelijk Parket, 30 juni 2004

Bouwfraude: A.M. Bos vervolgd voor omkoping ambtenaren

In het onderzoek naar de bouwfraude en ambtelijke corruptie is door het Landelijk Parket besloten A.M. Bos strafrechtelijk te vervolgen voor omkoping van ambtenaren. De verdachte is hiervan gisteren op de hoogte gebracht.

Bos zal niet worden vervolgd voor oplichting, valsheid in geschrift, overtreding van de Wet op de economische delicten (WED), overtreding van de sociale zekerheidswetgeving en diefstal van de schaduwadministratie van Koop Tjuchem. Door de overdracht van de schaduwadministratie van Koop Tjuchem aan Justitie is Bos ernstig getroffen in zijn maatschappelijke positie. Hij is daardoor in een maatschappelijk isolement terecht gekomen.

Omkoping, waarbij ook de integriteit van ambtenaren in het geding is, wordt aangemerkt als een ernstig misdrijf. Om die reden wordt Bos voor dit delict wel vervolgd.

Een andere verdachte in het onderzoek naar de bouwfraude heeft deze week een kennisgeving niet verdere vervolging gekregen. De strafzaak tegen de man, verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en valsheid in geschrift, is geseponeerd vanwege zijn gezondheidstoestand.

Voor informatie: Wim de Bruin