Ingezonden persbericht


Oude Spelen in kasteel Hoensbroek

Oude Spelen

In juli en augustus staan diverse Oude Spelen buiten op het tweede binnenplein van kasteel Hoensbroek opgesteld. Jong en oud kan kennismaken met de Oude Spelen zoals de kinderen van de Graaf van Hoensbroek ze speelden eeuwen geleden. Laat de jonkvrouw, prinses, schildknaap of ridder in uzelf ontwaken en neem deel! U beleeft plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen en ringwerpen. U mag gratis gebruik maken van de Oude Spelen na betaling van de reguliere entree tot het kasteel. En er is nog veel meer te beleven in kasteel Hoensbroek.

Plezier voor het hele gezin
Het Limburgse kasteel Hoensbroek is een spannend en sprookjesachtig kasteel met mooie torens, spannende gangen en een echte slotgracht. Het kasteel is wellicht het mooiste kasteel van Nederland en is de grootste waterburcht van de Zuidelijke Nederlanden. In méér dan veertig verschillende kasteelvertrekken maakt jong en oud een reis door de tijd. Ga op zoek naar de geheime kamer, ontdek de prachtige balzaal, griezel in de kerker en beklim de 60 meter hoge Middeleeuwse toren. Ontdek het kasteel met een spannende familietocht; leuk voor het hele gezin!

Entree en openingstijden
Kasteel Hoensbroek is iedere dag geopend van 10.00 - 17.30 uur. Volwassenen E 4,75, 65+ E 4,25, Kind 4 - 12 jaar E 3,00, Kinderen

Ontdek zeven eeuwen romantiek en avontuur in kasteel Hoensbroek!

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045-522 7272, www.kasteelhoensbroek.nl.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Rob van Dijck
Tel. 045- 522 72 72
r.van.dijck@kasteelhoensbroek.nl

---- --