Politie Groningen

Oscar Dros benoemd tot korpschef van Regiopolitie Groningen (05/07/04)

Groningen 05-07-2004 - Op voordracht van de korpsbeheerder drs.J. Wallage is mr. O. R. Dros per 1 september 2004 door de Kroon benoemd als korpschef van Regiopolitie Groningen in de rang van Hoofdcommissaris van Politie. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft het besluit heden bekend gemaakt aan de korpsbeheerder. De nieuwe korpschef Oscar Dros volgt daarmee de naar Amsterdam vertrokken hoofdcommissaris Bernard Welten op.

Oscar Dros is 41 jaar en nu nog plaatsvervangend korpschef van Regiopolitie Drenthe. Dros werkt sinds 2002 in het Drentse korps. Hij begon zijn loopbaan in 1985 in het Utrechtse korps. Hij werkte daar in die 17 jaar o.a. als recherchechef en districtchef en was enige tijd teamleider van het Kernteam Randstad Noord en Midden. In 1992 rondde Dros zijn studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit in Utrecht af.

Met de benoeming van Dros is de driehoofdige korpsleiding van Regiopolitie Groningen weer compleet. Korpsbeheerder Wallage is ingenomen met de benoeming. Hij is de man om medewerkers te enthousiasmeren en te motiveren in de verdere uitwerking van de reorganisatie en daarnaast het korps aansluiting te laten behouden op de dynamische maatschappij. Hij beschikt over die mix aan kwaliteiten om dat tot een succes te laten zijn. Er is brede steun voor deze benoeming van de hoofdofficier van justitie en van alle geledingen binnen het korps.

De nieuwe hoofdcommissaris wordt op dinsdag 31 augustus 2004 geïnstalleerd.