NEWICON BV

Dis Europe verwerft belang in Dutch DSL en Dutch Web Services

Dis Europe verwerft belang in Dutch DSL en Dutch Web Services

Gouda, 6 juli 2004

De adsl-aanbieder Dutch DSL en Dutch Web Services, goed voor een kleine 6.000 abonnees, heeft 51 procent van haar aandelen aan Dis Europe te Heerenveen verkocht. Het resterende percentage blijft in handen van de oprichters Ernst Stünzi en Jan Camp. De samenwerking met Dis Europe versterkt alle betrokken partijen in administratief, technisch en financieel opzicht. De adsl-aanbieder kwam eerder in het nieuws met de problemen die ontstonden met Fast-XS die haar verbindingen bij Dutch DSL inkocht, uiteindelijk in april 2004 overdroeg en zelf bankroet ging.

'Het is triest wat Fast-XS met zijn bankroet heeft aangericht. Die heeft een hele grote puinhoop achtergelaten. Dat Dutch DSL en Dutch Web Services nog geld van Fast-XS tegoed hadden en daarnaar konden fluiten is een belangrijke reden voor de verkoop', zegt Harry Dijkstra, eigenaar van Dis Europe.

De afgelopen maanden hebben voor Dutch DSL en Dutch Web Services in het teken gestaan van puin ruimen en de zaken weer op orde brengen. 'Ondanks alle vervelende zaken, hebben we altijd de wil gehad om op een positieve manier verder te gaan', zegt Jan Camp, 'We waren op zoek naar een partner waarmee we met gezamenlijke middelen en mankracht kunnen continueren en uitbreiden. We hebben dit in Dis Europe gevonden'.

Dis Europe heeft een groothandel voor ADSL aansluitingen en ruim 10.000 abonnees met provider Fiberworld. Dat is niet genoeg, vindt Dijkstra: 'Om mee te kunnen spelen op de ADSL markt zul je schaalgrootte moeten hebben. We willen naar een minimum van rond de 35.000 aansluitingen eind 2004.' Hij verwacht nog zeker vier overnames van ADSL providers in 2004.


---


-
EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie omtrent dit persbericht kunt u contact opnemen met: Dutch Web Services BV
De heer Jan H.W.G. Camp
James Wattstraat 5
2908 PA Gouda
Mobiel 06-47916966
Telefoon kantoor 0182-694000
Fax 0182-694001

e-mail pers@dutchweb.net


06 jul 04 09:06