TROS


Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-07-2004

Televisie
GOEDEDOELENDOCUMENTAIRES
o.a. KRABBÉ EN KRABBÉ IN NAIROBI
Uitzending vanaf woensdag 7 juli
Nederland 2 - 21.50 uur

BEKENDE NEDERLANDERS OP REIS VOOR
NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Deze zomer gaan bijzondere presentatieduo's van de Nationale Postcode Loterij de wereld rond op bezoek bij haar goede doelen. De kijker krijgt een kijkje in de keuken van het veldwerk van deze goede doelen en ziet wat er gebeurt met het geld van de deelnemers.

De uitzenddata zijn als volgt:
Woensdag 07 juli Krabbé en Krabbé in Nairobi Woensdag 14 juli Gullit en Kieft in Casablanca Woensdag 21 juli Tensen en Koblenko in Odessa Woensdag 28 juli Gaston en Leontien Borsato in Kenia Woensdag 04 augustus Tensen en Raymann in Hanoi

Jeroen en Martijn Krabbé gaan de eerste aflevering samen op reis voor de Nationale Postcode Loterij. Voor het eerst in de geschiedenis maken vader en zoon samen televisie! Ze gaan naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia, een land met veel problemen maar ook een land van prachtige kunst en cultuur. De Krabbé's bezoeken onder meer projecten van de Sarakisi Trust, een stichting die gesteund wordt door Stichting DOEN, één van de goede doelen van de Postcode Loterij. Sarakasi behartigt de belangen van artiesten en kunstenaars in Oost-Afrika. Jeroen en Martijn laten zien hoe kunst en cultuur dé middelen bij uitstek vormen om inkomsten te verwerven en mensen eigenwaarde te geven. Ze bezoeken kinderen in een weeshuis die les krijgen in acrobatiek. Jeroen kijkt zijn ogen uit in een cultureel centrum met beeldende kunst en Martijn haalt zijn hart op bij een bezoek aan muziekgroep CheChe, die tradionele Keniaanse liederen vertolkt. Vader en zoon nemen de kijker mee op hun indrukwekkende en ontroerende tocht door het prachtige Oost-Afrika.




TROS