Gemeente Zwolle

Jenapleinschool: gemeente werkt mee aan alternatief plan van SWZ

Nieuwbouw achter het oudste gedeelte van de voormalige Enkschool en verbouw van het oudste deel van de Enkschool, studentenhuisvesting in de Jenapleinschool en nieuwbouw,eengezinswoningen en appartementen,op de hoek van de Celestraat en Van Ittersumstraat. Dat is de kern van het plan dat woningcorporatie SWZ bij de gemeente heeft ingediend. Het college van B&W heeft besloten medewerking te verlenen aan die plannen.

Die medewerking houdt in dat de gemeente:
de huidige Jenapleinschool verkoopt aan SWZ
de locatie hoek Celestraat/Van Ittersumstraat verkoopt aan SWZ gedurende 50 jaar de nieuwe Jenapleinschool huurt van SWZ de benodigde ruimtelijke ordeningsprocedures in gang zet.

SWZ realiseert vervolgens:
Huisvesting voor de Jenapleinschool in de oude Enkschool, door middel van nieuwbouw achter de bestaande Enkschool en verbouw van het oudste gedeelte van deze school;
Studentenhuisvesting in de oude Jenapleinschool (24 eenheden met gemeenschappelijke ruimte)
14 nieuwe woningen (eengezinswoningen en appartementen) op de locatie hoek Celestraat/Van Ittersumstraat.

De uitwerking van de plannen is voor eigen rekening en risico van SWZ.

SWZ en de gemeente zullen een samenwerkingsovereenkomst afsluiten. Deze wordt na het zomerreces in de gemeenteraad behandeld.

Bij de verdere uitwerking van de plannen worden andere partijen betrokken, zoals de Vrienden van Assendorp en wijkcentrum de Enk.