Voorschot op schadevergoeding voor 'De Giraf' te Emmen
Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 7-07-2004

Hotel-, sport- en evenementencomplex 'De Giraf' te Emmen krijgt door een uitspraak van de voorzieningenrechter (sector bestuursrecht) een voorschot op een door de gemeenteraad van Emmen te betalen schadevergoeding van 210.000 euro.

In de aan de voorzieningenprocedure verbonden beroepsprocedure is 'De Giraf' in het gelijk gesteld. De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat de woningbouw aan de Beatrixstraat te Emmen, gerealiseerd door middel van een in 1994 verleende vrijstelling, niet voorzienbaar was op basis van de in 1981 door de raad van de gemeente Emmen vastgestelde Structuurnota Emmen-centrum.
'De Giraf' heeft hierdoor schade geleden die in ieder geval bestaat, blijkens een door de gemeente Emmen ingeschakeld ingenieursbureau, uit 210.000 euro in verband met geluidbeperkende maatregelen die door 'De Giraf' moeten worden genomen. De exacte hoogte van de schade dient nu nog door de raad te worden vastgesteld.
Gelet op de onrechtmatigheid van het weigeringsbesluit van de gemeenteraad heeft de voorzieningenrechter geoordeeld dat 'De Giraf' reeds aanspraak kan maken op het bedrag van 210.000 euro.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AP8504

Zie het origineel