Stad Utrecht, 15.50 uur

Utrecht 07-07-2004 - Nieuwsbericht district Stad Utrecht

Mishandeling

UTRECHT Op woensdagmorgen heeft een openlijke geweldpleging plaatsgevonden naar aanleiding van een verkeerskwestie.

Omstreeks 07.30 uur heeft een mishandeling plaatsgevonden op de Hof ter Weydeweg. Een 28-jarige vrouw uit Tilburg en een 27-jarige man uit Utrecht werden geslagen en gekrabd door twee onbekende vrouwen.

De 27-jarige man en de 28-jarige vrouw waren vanochtend van huis vetrokken en op de Jean Gilbertlaan moesten ze even wachten in verband met het verkeer. Achter hen zaten twee vrouwen in een auto en de bestuurster begon te claxonneren. De 28-jarige vrouw gebaarde daarop middels een handgebaar, wat de vrouwen niet accepteerde. Zij volgden de man en vrouw en op het station Ter Weijde sprak één van de onbekende vrouwen de vrouw uit Tilburg aan buiten de auto. De 28-jarige vrouw maakte een gebaar dat ze afstand moest nemen, want de vrouw stond dicht tegen haar aan. Op dat moment begon de vrouw op de 28-jarige vrouw in te slaan, te krabben en aan haren te trekken. De 28-jarige vrouw probeerde zichzelf te verdedigen, waardoor de andere onbekende vrouw uit de auto stapte en ook op de 28-jarige vrouw begon in te slaan. Daarop schoot de 27-jarige man zijn vriendin te hulp en ook hij kreeg klappen en liep krassen op van het krabben. Uiteindelijk eindigde het conflict en reden de vrouwen weg.

Het signalement van de daders:

Bestuurster: getinte vrouw, ongeveer 20 a 25 jaar oud, ongeveer 1.75 meter, normaal postuur, zwart krullend haar tot aan de schouders, sprak goed Nederlands. Ze droeg een rood truitje en een donkere broek.

Bijrijster: getinte vrouw van ongeveer 1.75 meter, gezet postuur, zwart krullend haar, sprak goed Nederlands. Ze droeg een wit truitje en licht blauwe broek

Getuigen worden verzocht te bellen met de Politie Utrecht district marco Polo via 0900-8844