Rabobank Nederland

Management en Rabo Participaties kopen linnenverhuurder en -verkoper Womitex Rabobank Nederland, 07/07/2004 15:00
---

Het management van Womitex, bestaande uit E. Stijnman en H. Bilderbeek, heeft samen met Rabo Participaties de aandelen in Womitex verworven. Womitex is een toonaangevend bedrijf op het gebied van linnenverhuur en -verkoop aan hotels, restaurants en vakantieparken. Het bedrijf is gevestigd in Harderwijk en actief in Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Womitex biedt haar klanten complete outsourcingsoplossingen bestaande uit de financiering en verzorging van het linnen evenals het kwaliteitsbeheer en het gehele logistieke proces. De onderneming heeft sinds haar oprichting een structurele groei van de omzet en een gezonde winstgevendheid laten zien. Met haar 43 medewerkers bedient Womitex meer dan 1.100 klanten waaronder gerenommeerde namen als Radisson SAS hotels, driesterren restaurant De Librije te Zwolle en Landal Green Parks. In 2004 verwacht Womitex een omzet van circa 25 miljoen te gaan realiseren.

Dankzij de overname kunnen de expansieplannen van het management in nauwe samenwerking met Rabo Particpaties verder worden gefaciliteerd. Het management verwacht dat met name de verdere uitbouw van de Duitse activiteiten een aanzienlijke bijdrage in de groei van de onderneming zal gaan leveren.

Rabo Participaties is de participatiemaatschappij van Rabobank Nederland die middels buy-outs en groeifinancieringen investeert in Nederlandse ondernemingen met een bewezen staat van dienst. Rabo Participaties beheert thans een geïnvesteerd vermogen van ruim 120 miljoen.