3 e persbericht van woensdag 7 juli 2004

Eindhoven 07-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietster breekt pols bij botsing

Een fietster van 78 jaar uit Eindhoven is woensdagmiddag op het fietspad van de Veldmaarschalk Montgomerylaan van achteren aangereden door een andere fietser. Ze is door de botsing op de grond gevallen waardoor ze een gebroken pols en een hoofdwond opliep. De vrouw is in het ziekenhuis opgenomen. De andere fietser, een 28-jarige Eindhovenaar, liep geen verwondingen op.

Eindhoven: Aangehouden na mishandeling

Een 22-jarige Eindhovenaar is woensdagavond rond 19.20 uur aangehouden nadat hij zichzelf had gemeld bij het hoofdbureau van politie aan de Mathildelaan. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 18.00 uur de 43-jarige moeder van zijn ex-vriendin in haar woning in Eindhoven-Stratum heeft mishandeld en bedreigd. Hij zou de vrouw in haar gezicht hebben geslagen en hebben gedreigd haar huis in brand te steken. Dat gebeurde nadat de vrouw niet wilde zeggen waar haar dochter was. De politie is op zoek gegaan naar de man, waarna hij zichzelf meldde. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Hennepkwekerij in schuur

In een schuur bij een woning aan de W. Prinzenstraat is woensdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden ongeveer 120 planten en de nodige kweekapparatuur in de schuur. Alles is in beslag genomen en (wordt) vernietigd. Er is niet met de elektriciteitsmeter geknoeid. De 34-jarige bewoner van de woning wordt donderdag gehoord.

Helmond: Hennepkwekerij in woning

In een woning aan de Klaverhof is woensdagmiddag een hennepkwekerij met ongeveer 340 planten en de nodige kweekapparatuur gevonden. Alles is in beslag genomen en (wordt) vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de 45-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Controles op snelheid

Op een aantal locaties zijn woensdag snelheidscontroles gehouden. Op de Burgemeester van Houtlaan reden tussen 9.15 en 12.30 uur 40 van de 955 gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Op de Kasteel Traverse en de Nachtegaallaan zijn tussen 13.15 en 15.30 uur 40 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er in totaal 10 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. En op de Molenstraat reden tussen 13.40 en 15.20 uur negen van de 417 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/u waar 50 km/u gereden mag worden.

Someren: Aanhouding na mishandeling

Een 16-jarige jongen uit Someren is woensdag rond 10.30 uur aangehouden op de Philipsbosweg in Lierop. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 3 juni een 15-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld. Hij zou hem tegen zijn hoofd en lichaam hebben geschopt en geslagen. Aanleiding was een woordenwisseling over een al dan niet gestolen brommer. De 16-jarige jongen is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Ook een 15-jarige jongen uit Someren, die bij de mishandeling zou hebben geholpen, is woensdag aangehouden. Dat gebeurde rond 13.20 uur op het politiebureau in Asten. Hij is na verhoor weer heengezonden met een proces-verbaal.

Valkenswaard: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Plataanlaan zijn onder meer sieraden en geld weggehaald. Dat gebeurde woensdag tussen 13.50 en 16.00 uur. Het is nog onduidelijk hoe de woning is betreden; er zijn geen braaksporen gevonden.

Best: Gebroken pols na botsing

Een 43-jarige man uit Oirschot heeft woensdagmiddag rond 15.15 uur een pols gebroken bij een aanrijding. Hij haalde op de Aarleseweg in Best op zijn motor een landbouwtractor in. Die sloeg op dat moment linksaf een pad in. De motorrijder botste tegen de zijkant van de tractor en belandde op de grond. De tractor werd bestuurd door een 26-jarige man uit Liempde. De motorrijder is met een ambulance naar het MMC in Veldhoven gebracht.

Geldrop: Meisje gewond bij aanrijding

Op de Wielewaal is woensdagmiddag rond 16.30 uur een meisje van 14 jaar uit Geldrop gewond geraakt bij een aanrijding. Ze stak vanuit de richting Sternstraat de weg over en zag daarbij een auto over het hoofd. Die werd bestuurd door een 55-jarige vrouw uit Geldrop. Het meisje werd geraakt waardoor ze een gebroken sleutelbeen opliep. Ze is opgenomen in het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Nuenen: Van de weg geraakt

Een man van 39 jaar uit Helmond is woensdagavond rond 19.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de snelweg A270 tussen Eindhoven en Helmond ter hoogte van Nuenen. Hij raakte met zijn auto van de weg en belandde in een sloot. Dat gebeurde vermoedelijk doordat er veel regenwater op de weg lag. De man is met nekklachten opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.