MOJO CONCERTS


The doors of the 21st century live in weert.

Op donderdag 8 juli geven The Doors of the 21st Century een eenmalig optreden in Sportpark Boshoven in Weert. Het is die dag 33 jaar en vijf dagen geleden dat Jim Morisson overleed. De band kent de volgende bezetting: Ray Manzarek (toetsen), Robby Krieger (gitaar), Ian Astbury (zang, ex-The Cult ), Angelo Barbera (bas) en Ty Dennis (drums). Een dag na dit open air optreden begint op dezelfde locatie de vierentwintigste editie van het Bospop Festival. De kaartverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Wederom krijgt Nederland helaas maar weer een gedeelte van de legendarische Doors te zien. In 1968 waren The Doors voor een dubbelconcert met Jefferson Airplane in Amsterdam. Maar bij het opwarmen van Gray Slick stortte Jim Morisson in elkaar, zodat Nederland een concert kreeg van de band zonder frontman.

Behalve de overleden zanger Jim Morrison ontbreekt ook drummer John Densmore. Densmore klaagde toetsenist Ray Manzarek en gitarist Robbie Krieger zelfs aan voor misbruik van de naam van de band. Tot deze rechtszaak is beslist, noemt de band zich formeel The Doors Of The 21st Century.

Speelden ze in 1968 slechts acht nummers (o.a. Break On Through, Hello I Love You en Light My Fire); op 8 juli geeft de band een avondvullend concert met hopelijk ook L.A. Woman, Backdoor Man, When The Music is Over en de vele andere klassiekers zoals Light My Fire.

THE DOORS of the 21st Century + Special Guests
Sportpark Boshoven, Weert (ringbaan Noord)
Donderdag 8 juli
Deuren open:17.30 uur
Aanvang: 18.30 uur
Entree: Euro 40,- (excl. servicekosten)
I.s.m. Stichting Bospop.

Kaartverkoop begint aanstaande zaterdag door Ticket Service via www.ticketservice.nl, 0900 300 12 50 (45 ct/m,) de grotere postkantoren, VVV's en GWK's- en de bekende voorverkoopadressen. Voor alle overige info: www.bospop.nl.