Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 2 juli 2004
Afrikaanse topentertainment in Safari Beekse Bergen

Van zaterdag 14 juli tot en met zondag 29 augustus is er extra veel 'Afrika' te zien en te beleven in Safari Beekse Bergen. Deze zomer is er in het park extra aandacht voor de Afrikaanse dieren, cultuur en bevolking. La Troupe Lenga verzorgt gedurende deze periode dagelijks, met uitzondering van maandag, optredens in het park. Zij brengen Afrikaans topentertainment en bestaan uit zeven jonge artiesten tussen de zestien en twintig jaar. Als groep presenteren zij hun eigen cultuur aan het publiek. Dit doen zij door middel van muziek, rituele dansen en toneelstukjes. In Safari Beekse Bergen leven bovendien vele Afrikaanse diersoorten zoals de maraboes, stokstaartjes, hyena's en Afrikaanse olifanten. Vanaf 24 juli zijn er dagelijks voederpresentaties bij deze dieren.

La Troupe Lenga
De Afrikaanse topband La Troupe Lenga komt uit Burkina Fasso. Deze bijzondere groep is ontstaan in een weeshuis in het dorpje Latou. Daar kregen de jongeren les in muziek maken en dans. Omdat de jongeren enorm getalenteerde artiesten bleken, richtte men La Troupe Lenga op. Met hun optredens steunen zij de activiteiten van het in 1999, met Nederlandse hulp, gebouwde weeshuis. De Tilburgse stichting Yelkabé ondersteunt op haar beurt weer dit project. In 2002 en 2003 waren zij al te gast bij Festval Mundial. La Troupe Lenga groeide uit tot de publieksfavoriet van dit wereldfestival. Samen met artistiek leider Hyacinthe zingen, dansen en musiceren zij in een spetterende show. Omdat de groep tot de Mossi-cultuur behoren, hebben zij gekleurde kostuums en lichaamsbeschilderingen. Hierdoor is de show ook een lust voor het oog.

Voederpresentaties bij Afrikaanse dieren
Van 24 juli tot en met 22 augustus zijn er dagelijks voederpresentaties bij Afrikaanse dieren in Safari Beekse Bergen. Zo krijgen de maraboes, stokstaartjes, hyena's, Afrikaanse wilde honden, Afrikaanse olifanten, pinguïns en ringstaartmaki's een lekkere maaltijd voorgeschoteld. Een gids vertelt hierbij allerlei leuke wetenswaardigheden over de dieren en hun voeding. Bovendien krijgen bezoekers de dieren erg goed te zien. De presentaties vinden plaats langs de Wandelsafari.

Eén dagje Afrika
In Safari Beekse Bergen kan de bezoeker, in één dag, Afrika ontdekken. Men kan 'op safari' met één van de Safaribussen, de Safariboot, te voet over de Wandelsafari of met de eigen auto. Onderweg komt men 'oog in oog' te staan met diverse Afrikaanse dieren zoals leeuwen, zebra's, neushoorns en giraffen. Kinderen van 3 t/m 11 jaar betalen EUR13,25 voor een toegangskaartje en volwassenen EUR14,75. Voor meer actuele informatie kunt u bellen met: 0900-2335732 (0,15 euro p.m.) of kijken op: www.beeksebergen.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht