Ingezonden persbericht

Computerdoc.nl en Computers For Development gaan samenwerken

AMSTERDAM, 20040709 -- Computerdoc.nl, dé landelijk opererende computerhulp aan huis heeft besloten vanaf vandaag computers gedoneerd door klanten te schenken aan de stichting Computers For Development (www.computersfordevelopment.org). Computers For Development zet zich in voor ICT in ontwikkelingslanden, door in het Westen afgeschreven computers her te gebruiken voor ICT projecten voor scholen en andere onderwijsinstellingen in ontwikkelingslanden. Vanwege de snelle afschrijvingstijd van computers worden er in het Westen jaarlijks honderdduizenden computers afgedankt door bedrijven en particulieren. Computerdoc.nl en Computers For Development verwachten door de samenwerking meer computers in te kunnen zamelen voor de derde wereld.


Computers For Development maakt alleen gebruik van Pentium-2 PC's of hoger, dit in verband met de minimale eisen van de software die gebruikt wordt voor de projecten op scholen in ontwikkelingen.

De samenwerking die per 14 juli 2004 zal ingegaan komt onder meer ten bate van het project Computers for Schools Kenya. Dit project, dat door Computers For Development wordt ondersteund, heeft inmiddels meer dan 1000 PC's aan ruim 50 middelbare scholen geleverd en verzorgt tevens het onderhoud van deze PC's.

Over beide organisaties:

Computerdoc.nl is in juni van dit jaar opgericht door Wouter Glaser. Deze 21 jarige communicatiestudent wil voor iedereen betaalbare computerhulp in huis. Daarnaast wil Wouter dat mensen goed worden voorgelicht. Momenteel heeft Computerdoc.nl al 30 opdrachten succesvol afgerond. Computerdoc.nl maakt gebruik van No Cure No Pay en werkt met 15 doktoren in heel het land. Met prijzen van 20 euro tot 40 euro per opdracht kan Computerdoc zich de goedkoopste professionele computerhulp aan huis noemen.
Computers For Development maakt gebruik van PC's en andere computermaterialen (printers, modems, enz.) die beschikbaar worden gesteld door bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren. Computers For Development zorgt voor refurbishment van deze PC's, inclusief gecertificeerde schoning van data op de harddisk. Vervolgens worden de PC's geconfigureerd en naar het land van bestemming gebracht. Computers For Development zorgt ervoor dat de PC's op de juiste lokatie worden afgeleverd, geïnstalleerd, en in beheer genomen. Tevens zorgen we voor de noodzakelijke training van onderwijzers en IT beheerders.




Ingezonden persbericht