Politie Gelderland-Midden

Ede - verdachte oplichter betuigt spijt

Publicatiedatum: 14-07-2004

Een 31-jarige Lunterenaar, die verdacht werd van oplichting heeft dinsdag tegenover de politie bekend en spijt betuigt. De Lunterenaar had vorige week met een gelikt verhaal een autobedrijf in Ede zover weten te kregen dat hij een leenauto meekreeg, in afwachting van de levering van een nieuwe auto. Gemaakte afspraken met het bedrijf bleken echter niet te worden nagekomen, waarop het autobedrijf de politie inschakelde. Die kwam de verdachte Lunterenaar al gauw op het spoor. De man bekende al eerder wroeging te hebben gekregen en verklaarde de auto in een Edese woonwijk te hebben achtergelaten. Ook zou het nooit de bedoeling zijn geweest een nieuwe auto te kopen. De auto werd later op aangeven van de Lunterenaar ongeschonden aangetroffen en is vervolgens teruggegeven aan het bedrijf. Door tussenkomst van de politie is een schaderegeling tussen de verdachte en het bedrijf opgesteld, waarbij de Lunternaar in elk geval de kilometerprijs zal moeten vergoeden voor het rijden in de `geleende' auto. Het bedrijf zelf zag af van aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - politieman in vrije tijd vangt winkeldief
Publicatiedatum: 14-07-2004

Een 47-jarige Edese verdachte van winkeldiefstal is dinsdagmiddag tegen de lamp gelopen. De man zou bij een zaak aan de Achterdoelen in zijn woonplaats een zonnebril hebben gepakt om er vervolgens zonder te betalen mee vandoor te gaan. Een politieman in vrije tijd was hier getuige van en greep de Edenaar in de kraag, om hem vervolgens even later aan dienstdoende collega's over te dragen. De gestolen zonnebril is aan de gedupeerde zaak teruggegeven. De Edenaar verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en is ter ontnuchtering ingesloten. De man zal nader verhoord worden en kan rekenen op een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - slim verstopte radardetector alsnog getraceerd
Publicatiedatum: 14-07-2004

De politie heeft dinsdag op de autosnelweg A-30 bij Barneveld een radardetector in beslag genomen van een 32-jarige automobilist uit Wekerom. De man had het apparaatje verstopt in een uitgehold boek. Agenten van het verkeershandhavingsteam wisten met behulp van het radardetector-detectieapparaat (RDA) de slim verstopte detector op te sporen. Tegen de Wekerommer is proces-verbaal opgemaakt. Radardetectoren zijn sinds begin van dit jaar verboden. Sinds kort beschikken de politiekorpsen over de RDA, dat ook verborgen detectieapparatuur kan opsporen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---