Aladdin: vraag naar tokens neemt toe door groei PKI

IJsselstein, 14 juli 2004 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek gehouden onder ruim 350 IT- en beveiligingsmanagers. Het onderzoek richtte zich onder meer op het gebruik van PKI (Public Key Infrastructure) en authenticatiemiddelen als tokens. Diverse sectoren zijn in het onderzoek vertegenwoordigd, waaronder financiële instellingen, overheid, industrie, gezondheidszorg, telecom en onderwijs.

Meer dan de helft van de managers gaf aan een PKI-infrastructuur geïmplementeerd te hebben, of plannen te hebben in die richting. Dit is opmerkelijk, gezien de gemengde signalen over PKI-gebruik. Van deze groep evalueert 65% op dit moment USB-sleutels of traditionele smartcards om de PKI-beveiliging uit te breiden.

Het onderzoek richtte zich ook op een ander belangrijk beveiligings- en beheerprobleem: het inzetten en beheersbaar houden van duizenden authenticatie- middelen, zoals tokens. Meer dan 50% van de ondervraagden gaf aan op zoek te zijn naar een gecentraliseerd beheersysteem dat werkt binnen een Active Directory-omgeving. Volgens de respondenten zou een dergelijk systeem de volgende voordelen bieden:


- verlaging beheerkosten

- vereenvoudigd systeem om tokens/smartcards in te zetten
- eenvoudiger lifecycle management

- verlaging supportkosten

- eenvoudiger verschaffing van certificaten

"Dit onderzoek bevestigt dat de opwaartse trend ten gunste van PKI zich doorzet en dat veel bedrijven kiezen voor een PKI-infrastructuur. Organisaties vervangen hun traditionele wachtwoordensysteem door veiligere authenticatie-oplossingen als tokens en smartcards. Zo authenticeren gebruikers zich met iets wat ze hebben, een token, én met iets wat ze weten, een daarbij behorende PIN-code", zegt Leedor Agam, vice president eToken business van Aladdin. "Organisaties zien steeds meer de voordelen van het opslaan van certificaten op USB-tokens, in plaats van op onveilige platformen als de harde schijf van een gebruiker."

Een kopie van het onderzoek is op te vragen via aladdin(at)whizpr.nl

Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.