Ingezonden persbericht


Cisco benoemt Synstar tot Premier Partner in Nederland

Certificering belangrijk voor Europese uitbreiding managed services-activiteiten

Utrecht, 14 juli 2004 - IT-dienstverlener Synstar is door Cisco Systems benoemd tot Premier Partner in Nederland, met als specialisatie switching & routing. Daarmee erkent Cisco de inspanningen en investeringen van Synstar om de kennis en ervaring op het gebied van netwerkoplossingen te verbeteren en uit te breiden. De Synstar-professionals hebben trainingen gevolgd en diverse certificeringen behaald om zo de kwaliteit van de dienstverlening op het gebied van networking - waaronder beheer, support en consultancy - te vergroten. Deze benoeming sluit naadloos aan op de strategie van Synstar, die gericht is op het leveren van managed services. De ontwikkeling, de bouw en het beheer van betrouwbare netwerken zijn kernonderdelen binnen het managed services-aanbod van Synstar.

In de Europese markt werkt Synstar al geruime tijd intensief samen met Cisco. Naast de toekenning van de Premier-status, die slechts aan een selecte groep partners wordt verleend, heeft de samenwerking in het Verenigd Koninkrijk en Ierland geleid tot de Gold Partner-status. In andere landen is Synstar Registered Partner. Door de nauwe samenwerking met de wereldwijd gerenommeerde netwerkleverancier is Synstar in staat om de bestaande netwerkactiviteiten binnen het complete managed services-aanbod uit te breiden. Bovendien biedt het brede klantportfolio van Synstar Cisco de mogelijkheid om zijn marktpositie binnen de gehele markt te versterken.

"We hebben de partnerstatus verdiend op basis van aanzienlijke inspanningen en investeringen in de certificering van onze netwerkprofessionals. Hiermee onderstreept Cisco het vertrouwen in ons voortdurende streven om de kwaliteit en inhoud van onze managed services aan te scherpen", zegt Frank Hoekstra, directielid van Synstar Nederland. "Deze erkenning versterkt ons vermogen om hoogwaardige netwerkonderdelen met ons managed services-aanbod te integreren. Hierdoor kunnen we bestaande en potentiële klanten niet alleen kwalitatieve onderhouds- en beheerdiensten bieden, maar ook de beste netwerkoplossingen. Dat bevestigt onze ambities om op korte termijn uit te groeien tot een vooraanstaand Europees aanbieder van managed services."

"Synstar is een van onze belangrijke channelpartners op het gebied van managed services", aldus Frank van Tulden, Regional Channel Manager van Cisco Systems Nederland. "Mede dankzij hun grote inspanning om hun kennis, en dus de kwaliteit van dienstverlening op het gebied van networking te vergroten, verdienen zij de Premier status ten zeerste. Wij feliciteren Synstar dan ook van harte met het behalen van de Premier status en verheugen ons op de verdere ontwikkeling van onze succesvolle samenwerkingsrelatie."

# # #

Synstar
Synstar (London Stock Exchange: SYN) is een pan-Europese onafhankelijke leverancier van diensten op het gebied van Business Availability. Aan ruim 2.500 klanten in 13 Europese landen levert Synstar een compleet portfolio van geavanceerde systemen en diensten voor IT-ondersteuning, die bedrijven een permanente beschikbaarheid van hun IT-infrastructuur garanderen. Met ruim 3.000 medewerkers richt Synstar zich met geïntegreerde diensten op vijf terreinen: Business Continuity Services, Computer Services, Networking, Life Cycle Management en Data Management, of gecombineerd als Managed Services-oplossing. Meer informatie: www.synstar.com.

Synstar
Frank Hoekstra
Tel. 030 - 66 92 211
E-mail: fhoekstra@synstar.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Annegees van Linge
Tel. 030 - 65 65 070
E-mail: annegees@lvtpr.nl