Persbericht BRT-Zuid

Heerlen / Eindhoven 14-07-2004 - Onderzoek ladingdiefstallen

Heerlen: Bovenregionale recherche houdt verdachte van ladingdiefstallen aan

Woensdagmorgen is in Heerlen een 35-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van tientallen vermogensdelicten, accijnsfraude, witwassen van gelden en steunfraude.

Na een onderzoek van 3 ½ maand heeft het Bovenregionaal Recherche Team Zuid-Nederland woensdagmorgen actie gevoerd in vier panden in Heerlen en Guttecoven. Tijdens deze actie werd de 35-jarige hoofdverdachte uit Heerlen aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Gestolen goederen

Na de aanhouding werden drie bedrijfspanden doorzocht. Hierbij werd een groot aantal gestolen goederen aangetroffen en in beslaggenomen. De in beslaggenomen goederen variëren van een gestolen truck met oplegger tot gestolen ladingen uit vrachtautos. Tot die ladingen behoren onder andere dozen met sportkleding, tientallen verpakte aircos en grote hoeveelheden etenswaren. Er werden meerdere omgekatte autos gevonden en een onlangs in Duitsland ontvreemde motorfiets.

Verder werd een hagelnieuwe heftruck in beslaggenomen die recent in Meijel is ontvreemd.

De politie nam ook administratie, geld en onderdelen van ontvreemde zaken in beslag.

Miljoenenschade

De feiten werden veelal in Zuid-Nederland gepleegd maar ook in België en andere plaatsen in Nederland.

Het onderzoeksteam zal meerdere aanhoudingen verrichten gezien het verloop van het onderzoek en de resultaten van de actie van vandaag.

Het schadebedrag is enorm. Gesproken kan worden van een miljoenenschade.

Verschillende diensten

Bij de actie waren ongeveer vijftig politiemensen van het Bovenregionaal Recherche Team Zuid-Nederland en medewerkers van de FIOD en de Divisie Vervoer van de Inspectie Verkeer en Waterstaat betrokken. De actie werd verder ondersteund door de regiopolitie Limburg-Zuid.