Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Persvoorlichting
Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

17 juli 2004

Apeldoorn - controles

De politie heeft vrijdagmiddag op diverse plaatsen in Apeldoorn alcoholcontroles gehouden. Er werden ruim 160 bestuurder gecontroleerd; één bestuurder verklaarde een borreltje te hebben gedronken, maar bleef gelukkig onder de strafbare limiet. De politie is tevreden over het resultaat.
Bij roodlichtcontroles op vrijdag werden in totaal 7 bekeuringen uitgeschreven. Alleen op de kruisingen Wedisonlaan/Vlijtseweg en de Arnhemseweg/Ravenweg reed niemand door rood.

Apeldoorn - vrachtwagen rijdt talud af

Een 54-jarige Arnhemse chauffeur van een vrachtwagen wilde vrijdag rond 16.10 uur de afslag Kootwijk afrijden. Hij nam de bocht iets te ruin en kwam in het talud te recht en beneden gekomen kantelde het gevaarte (onbekend wat er in zat, vermoedelijk leeg). De bestuurder kon via de passagierszijde het voertuig verlaten en een slepersbedrijf zette het voertuig later weer op zijn " pootjes" . Naast het talud raakten een aantal verkeersbordjes beschadigd.

Beekbergen- bromfietser gewond bij aanrijding

Een 16-jarige bromfietser uit Raalte raakte vrijdagmiddag rond 17.45 uur gewond bij een aanrijding met een auto. De aanrijding vond plaats op de kruising Arnhemseweg met de Holleweg, waarde jongen geen voorrang kreeg van een 34-jarige automobiliste uit Hoenderloo. De jongeman liep een hersenschudding en een gekneusde hand op. Van z'n bromfiets was niet veel meer over en ook de auto liep aanzienlijke schade op.

Apeldoorn - rijden onder invloed

Agenten controleerden vannacht rond 04.35 uur op de Molenstraat een 25-jarige Apeldoornse automobilist. De man bleek te hebben gedronken en de blaastest op straat leverde ging zeer moeizaam. Toen de politie hem wilde aanhouden werd de man zeer recalcitrant en ook zijn passagiers begonnen zich ermee te bemoeien. De politie pakte gewoon door en hield hem aan. Op het politiebureau blies hij 1.0 promille en toen ook nog eens bleek dat hij enkele boetes open had staan die hij niet kon betalen werd hij in de cel ingesloten.

Einde berichten

---- --