Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht 17-07-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Dronken bestuurders

RHENEN - Een 30-jarige man uit Velp is vrijdagavond omstreeks 22.30 uur op de Grebbeweg tegen een lantaarnpaal gereden. De man was al rijdende bezig met zijn CD-speler en miste daardoor een bocht in de weg.

Ter plaatse gekomen politie-agenten roken een alcohollucht en hebben de bestuurder meegenomen naar het bureau voor een ademanalysetest. Die gaf 625 ug/l aan. De bestuurder is met een proces-verbaal naar huis gestuurd en heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

VEENEDAAL Op de Zandstraat is om 03.35 uur tijdens een alcoholcontrole een 23-jarige man uit Rossum aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 305 ug/l. Hij is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Dief gepakt

AMERONGEN - Op 6 mei 2004 werd er ingebroken in een auto aan de Holleweg te Amerongen. Bij deze inbraak werd een handtas buit gemaakt. In deze handtas was een pinpas aanwezig. Met de in de handtas aanwezige pinpas werd die dag geprobeerd te pinnen bij een pinautomaat te Amerongen.

Van deze poging werden video-opnamen gemaakt door een bewakingscamera. De beelden van het pinnen werden vervolgens getoond bij het tv programma "Bureau Hengelveld" van de regionale TV zender RTV Utrecht.

Na tips van TV kijkers kon de identiteit van de pinner worden vast gesteld. Op woensdag 14 juli 2004 werd de 29-jarige verdachte uit Amerongen aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat de verdachte tevens in verband kon worden gebracht met twee woninginbraken te Amerongen en dat de man in Nederland geen verblijfstatus had.

De verdachte heeft een dagvaarding uitgereikt gekregen om zich 9 september 2004 te verantwoorden bij de politierechter te Utrecht. De verdachte is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie van de regio Utrecht.