Vereniging Milieudefensie

Aankondiging voor de pers

Actie Milieudefensie bij EU-top 17 juli Maastricht Flessenpost voor staatssecreratis Van Geel

Amsterdam, 21 juni 2004 --- Als hoogtepunt van de actie 'SOS Climate Change' bezorgt Milieudefensie op 17 juli op spectaculaire wijze vele duizenden handtekeningen bij de EU-Milieuraad in Maastricht. De handtekeningen zullen in de vorm van flessenpost via de Maas arriveren om de noodsituatie rond klimaatverandering te benadrukken. Daarna zal staatssecretaris Van Geel, die de milieutop voorzit, de flessenpost in ontvangst nemen.

Milieudefensie en tienduizenden ondertekenaars roepen staatssecretaris Van Geel op om het Nederlands EU-voorzitterschap te gebruiken om klimaatverandering aan te pakken. Nederland heeft nú de kans om Europese afspraken te maken voor meer duurzame energie en forse uitstootreductie van broeikasgassen. De handtekeningen worden omstreeks 12.45 uur met vlotten en bootjes over de Maas naar het conferentieoord van de ministers in Maastricht gevaren. Op de kade worden de handtekeningen aan Van Geel en zijn EU-ministercollega's aangeboden.

Wat: Aanbieden flessenpost per vlot aan voorzitter Informele EU-Milieuraad Van Geel Waar: Maastricht, Maaskade bij Crown Plaza Hotel Wanneer: Zaterdag 17 juli 2004, 12.45 uur

Let op:
Voor het maken van verslag en foto's dienen journalisten zich nu reeds te accrediteren! Dit kan via: www.eu2004.nl