Gemeente Kerkrade

15.07.04: Ingebruikname heringericht gebied "Prickbos"

Aanstaande zaterdag 17 juli 2004 vindt op de locatie Prickbos de officiële ingebruikname plaats van het heringerichte gebied Prickbos. Hierbii gaat het om het buurtpark Prickbos en het jongerencentrum Dr Prick. De openingshandeling wordt verricht door de wethouders Peter Thomas (Openbare Werken), Frans Krasovec (wijkwethouder Oost) en Hans Bosch (Jongerenbeleid). Het officiële gedeelte start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Aansluitend vinden de overige feestelijkheden plaats.

Herinrichting gebied Prickbos
Na het vertrek van voetbalvereniging KVC Oranje uit de accommodatie aan de Pricksteenweg in 2001, werd door de gemeente een start gemaakt met de planontwikkeling van de herinrichting van het gebied "Prickbos". In overleg met betrokken bewoners en organisaties werd besloten het groene karakter van dit gebied te behouden en op te waarderen. Door de aanleg van een buurtpark in combinatie met de realisatie van een jongerencentrum, werd op creatieve wijze invulling gegeven aan de herinrichting van "Prickbos".

Buurtpark Prickbos
In het buurtpark voert een laan de wandelaar vanaf het kruispunt Pricksteenweg Bleijerheiderstraat richting de Veldkuilstraat naar een plein. Hier heeft vroeger een oude mijnschacht gestaan. Om deze reden zullen de wethouders Thomas en Krasovec de openingshandeling van het buurtpark verrichten door op die plek een steen te leggen. In het park zijn de volgende voorzieningen getroffen: een lig- en speelweide en een ontmoetings- en spellenplein, dat wordt omzoomd door vierkant gesnoeide bomen. Ook is er een trapveldje en een hondenuitlaatplaats gerealiseerd.

Na de realisatie van het buurtpark zal het gedeelte van de Pricksteenweg langs het buurtpark worden gerenoveerd. De straat zal geheel nieuw worden ingericht en de riolering wordt vervangen. Deze werkzaamheden starten in september van dit jaar.

Jongerencentrum Dr Prick
Eind 2001 werd de voormalige kantine van KVC Oranje in gebruik genomen door het jongerenwerk van Impuls. In de loop van 2003 werd gestart met de verbouwing van het jongerencentrum. Het centrum beschikt nu over sport- en spelfaciliteiten. Ook zijn er internetmogelijkheden in het gebouw en is er een bar en een knutselruimte. Wethouder Bosch zal dit jongerencentrum op een ludieke wijze openen.

Feestelijkheden rondom openingstelling
Van 15.30 uur tot 18.00 uur vinden er bij gelegenheid van de ingebruikname allerlei activiteiten plaats. Er zijn spelactiviteiten voor de kinderen en jeugdigen in en rondom de speeltuin en het jongerencentrum.