Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


----------
Arjan Mombarg zegeviert in Zwaagwesteinde

Arjan Mombarg uit Vorden triomfeerde zaterdag in de negende etappe van de Univé World on Wheelscompetitie over 55 km in het Friese Zwaagwesteinde. Het verschil met nummer twee, klassementsleider Ingmar Berga uit Hoogeveen, was miniem. De twee hadden samen kilometers vooruit gereden. Derde werd Willem Hut uit Haulerwijk.

Vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van zes met behalve Mombarg, Berga en Hut ook de Vlamingen Dimitri Deboel en Luc Bartholomeeussen en Marcel Oosten uit Oudehorne. Berga was de laatste die aansloot. Hij was ook degene die in de vierde ronde van elf kilometer opnieuw demarreerde en Mombarg mee kreeg. Zij bleven samen weg. De voorsprong op het peloton groeide tot een kleine twee minuten. Willem Hut probeerde bij de twee vluchters te komen, maar slaagde daar niet in. De Zweed Johan Hamas won de sprint van de achtervolgers om de zevende plek. Ingmar Berga is verder uitgelopen in het Univéklassement, omdat nummer twee Arjan Smit uitstapte toen het begon te regenen, evenals verscheidene andere rijders.

Dames
Bij de vrouwen, die 44 km reden, won de Belgische Jelena Peeters voor haar landgenote Annelies van Miert en Nienke Stenekes uit Damwoude. Anniek ter Haar uit Dedemsvaart was de beste in de dames-2-categorie. Tweede werd haar zus Sigrid, derde Baukje Bonnema uit Kollum.

B-rijders (55 km)
Bij de B-rijders kwam Rob Hadders uit Kraggenburg als eerste over de streep, gevolgd door Jan Jonker uit Oldebroek en René Smit uit Staphorst. Stephan Wielinga uit Wolvega had twee van de vijf ronden in zijn eentje vooruit gereden, maar moest zich laten terugzakken in het peloton. Hij werd twaalfde.

C-rijders (44 km)
Gijs van Wijnen uit Gameren zegevierde bij de C-rijders, voor Michiel Frankema uit Meppel en Klaas van de Wal uit Harkema.

Veteranen (44 km)
Egbert Post uit Groningen won bij de veteranen. Tweede werd Piet de Boer uit Jellum, derde Klaas Kramer uit Sneek.

Karin Verhoef, SBN

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl


----------
Over de Univé competities

Univé Verzekeringen, hoofdsponsor van de Skatebond Nederland (SBN), heeft haar naam verbonden aan twee grote nationale skeelercompetities: de Univé Topcompetitie, bestaande uit vijf grote marathons op de weg en de Univé World on Wheels (WOW), bestaande uit zestien 'rondjes om de kerk'. Het 'rondje om de kerk', afgekeken van het wielercriterium, is de traditionele vorm waarin in Nederland skeelerwedstrijden worden georganiseerd. Deze wedstrijden worden al ruim vijftien jaar met groot succes georganiseerd vooral in Oost- en Noord-Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Purmerend en Westkapelle. Univé zorgt samen met de Skatebond Nederland voor animatie van het publiek rondom de WOW-wedstrijden. Ook wordt voorlichting gegeven over de skeelersport.


----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl