Politie Zuid-Holland-Zuid

18/7 weekendberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

18-07-2004 - Persberichten DII

VALSE NAAM
SLIEDRECHT Vrijdagavond 16 juli zijn twee mannen uit Sliedrecht (23 en 24 jaar) aangehouden vanwege het opgeven van een valse naam. De mannen zaten in een auto, bestuurd door de 24-jarige, toen zij op de P.C. Hooftlaan door surveillerende agenten aangesproken werden omdat de passagier geen gordel droeg. Omdat beiden weigerden hun eigen naam op te geven, werden ze aangehouden. Op het bureau werd duidelijk dat de 24-jarige bestuurder niet over een geldig rijbewijs beschikte en bleek hij bovendien onder invloed van alcohol. Omdat hij ook nog een boete had openstaan, is hij in verzekering gegaan. De 23-jarige werd met een bekeuring voor het opgeven van een valse naam en het niet-dragen van zijn gordel, heengezonden.

ALCOHOL
NIEUWPOORT Zaterdagmorgen 17 juli is een 26-jarige man uit Goudriaan aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat en op de Binnenhaven een aanrijding veroorzaakt had. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren.
NIEUWPOORT Zaterdagmorgen 17 juli is een 21-jarige man uit Nieuwpoort op de Binnenhaven aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij blies bij controle 480 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren.
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 30-jarige man uit Culemborg is zaterdagmorgen 17 juli zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man reed op de A15 waar hij surveillerende agenten opviel door zijn rijgedrag. Op het politiebureau blies de man 865 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen.
BRANDWIJK Zaterdagmiddag 17 juli is een 45-jarige man uit Brandwijk aangehouden op de Kerkweg omdat hij te diep in het glaasje gekeken had en toch achter het stuur zat. Hij blies 475 ug/l. en kreeg een rijverbod van 4 uren.
GORINCHEM Zaterdagmiddag 17 juli is een 37-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij met teveel drank op over de Newtonweg reed. Surveillerende agenten zagen de man in een tegemoetkomende auto rijden met een klein kind op schoot en wilden de man aanspreken op zijn gedrag. Hiervoor moesten de agenten hun voertuig keren. Ondertussen reed de verdachte het terrein bij een pompstation op. Toen het voertuig stilstond, wisselde de man echter snel van plaats met zijn passagiere. Dit werd gezien door de agenten die de man gelastten mee te werken aan een blaastest. Deze blaastest gaf een indicatie dat de man teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij 1040 ug/l in zijn bloed had. De man mocht zijn rijbewijs inleveren en kan binnenkort een dagvaarding verwachten.

BEVORDERING VERKEERSVEILIGHEID
PAPENDRECHT Bij een verkeerscontrole op de Noordhoek en Burgemeester Keijzerweg op vrijdag 16 juli, zijn 43 bekeuringen uitgeschreven. Elf bestuurders mochten een bekeuring in ontvangst nemen omdat zij de geldende maximumsnelheid (50 km/u) overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. 32 automobilisten kregen een bekeuring van 45 omdat ze geen gordel droegen.
BRANDWIJK Bij een verkeerscontrole op de Gijbelandsedijk en de Kerkweg in Brandwijk en de Graafdijk Oost in Molenaarsgraaf op zaterdag 17 juli, zijn 20 bekeuringen uitgeschreven voor het niet-dragen van een gordel. In totaal werden 175 passerende automobilisten gecontroleerd. Eén van hen bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben, hij werd aangehouden.
ALBLASSERDAM Tijdens een anderhalf uur durende snelheidscontrole op de Edisonweg in Alblasserdam op zaterdag 17 juli zijn 50 automobilisten op de bon geslingerd voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u, terwijl 50 km/u de maximum toegestane is binnen de bebouwde kom.
GROOT-AMMERS / OTTOLAND Na een tweetal snelheidscontroles op zaterdag 17 juli op de N214 en de N216 kunnen 19 automobilisten binnenkort een bekeuring verwachten. Eén automobilist reed zelfs 150 km/u, hij krijgt binnenkort een brief van justitie waarin vermeld staat dat hij zijn rijbewijs moet inleveren.

DOOR ROOD
ALBLASSERDAM Vrijdagmiddag 16 juli zijn twee 18-jarige Alblasserdammers gewond geraakt toen de brommer waarop zij reden op de kruising Edisonweg / Molenpad werd aangereden door een personenauto. De bestuurder van deze personenauto, een 61-jarige Rotterdammer, reed over de kruising van Edisonweg in de richting van de Kelvinring door het groene verkeerslicht en kon de jongens op de bromfiets, die door rood reden, niet meer ontwijken. Beide jongens zijn voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

FRONTAAL TEGEN BOOM
LEERBROEK Vrijdagavond 16 juli zijn een 20-jarige man uit Leerdam en een 27-jarige man uit Utrecht gewond geraakt toen de 27-jarige bestuurder de controle over zijn auto verloor, op de Geer tegen een boom reed en in de sloot terecht kwam. Vermoedelijk reed hij te hard. Beide inzittenden raakten gewond en werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte total-loss.

VERDUISTERING DIENSTAUTOS
GORINCHEM Zaterdag 17 juli is een 33-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van verduistering van een tweetal bedrijfsvoertuigen. De man wordt ervan verdacht in februari 2003 een voertuig van zijn toenmalige werkgever uit Gorinchem meegenomen te hebben en niet meer teruggebracht te hebben. In augustus 2002 zou de man eenzelfde feit gepleegd hebben, bij een andere werkgever in Hendrik-Ido-Ambacht. De man is in verzekering gesteld.

DRONKEN FIETSTER
LEERDAM Zaterdagmiddag 17 juli is een 50-jarige fietster uit Leerdam aangehouden omdat zij te diep in het glaasje gekeken had en in de Talmastraat tegen een geparkeerd voertuig aangereden was. De vrouw was dermate onder invloed van alcohol dat ze niet in staat bleek de blaastest aan het politiebureau te voltooien. De vrouw heeft een bloedproef ondergaan en is heengezonden. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij kan een dagvaarding verwachten.

GETUIGENOPROEP AUTO-INBRAKEN
LEERDAM In de nacht van donderdag 15 juli op vrijdag 16 juli zijn op diverse locaties in Leerdam vijf bestelautos opengebroken. In één geval bleef het bij een poging. De inbraken, waarbij vooral gereedschap buitgemaakt werd, werden veelal in de wijk Oost gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen van deze auto-inbraken en/of mensen die meer kunnen vertellen over deze inbraken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BELEDIGING
HOOGBLOKLAND Zondagmorgen 18 juli is een 27-jarige man uit Etten-Leur aangehouden omdat hij een 32-jarige agent beledigde. Het voertuig van de man werd door surveillerende agenten ter hoogte van een tankstation op de A27 gecontroleerd en bleek een vervallen APK te hebben. Toen de agenten de man hierop aan wilden spreken reageerde de man bijzonder geïrriteerd. Volgens zijn zeggen had hij al afgesproken met een ander politiekorps dat het in orde was als hij maandag (19 juli) alsnog een keuring liet doen. Daarnaast weigerde de man zijn rij- en kentekenbewijs te laten zien. Toen de agenten ook nog drugs zagen liggen in zijn auto en het voertuig om die reden aan een grondiger onderzoek wilden onderwerpen, werd de man boos en riep hij verwensingen in de richting van één van de agenten. Hierop werd de man aangehouden. Hij is na verhoor met een tweetal bekeuringen heengezonden en kan op een dagvaarding van justitie rekenen.

SLECHT WEER
ALBLASSERWAARD/VIJFHEERENLANDEN - Zaterdagavond 17 juli was er korte tijd sprake van uitzonderlijk slecht weer in de regio. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan, wel was er wat stormschade. Op diverse plaatsen, o.a. Noordeloos, Leerdam en Hoogblokland, lagen bomen en takken over de weg, die zijn weggehaald door bewoners en de brandweer. In Sliedrecht waaiden stukken dakbedekking van het nieuwe gemeentehuis af, waardoor diverse boten, die aangemeerd lagen in de plaatselijke jachthaven, beschadigd raakten.