Ingezonden persbericht


Personaliabericht

COMPUWARE BENOEMT JOS POHNER TOT TEAMMANAGER MAINFRAME

19 juli 2004, Amsterdam - Compuware Nederland heeft Jos Pohner (45) benoemd tot Teammanager MVS. In deze nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor de verkoop van Compuware's producten en diensten in het mainframesegment. Pohner brengt meer dan 20 jaar ervaring uit de mainframemarkt mee. Zijn laatste aanstelling voor Compuware was als senior Sales Executive bij Computer Associates, waar hij bijna vijf jaar gewerkt heeft. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor de verkoop van alle mainframe producten, services, migraties en opleidingen.

"Ik ken geen ander bedrijf als Compuware waar kwaliteit zo hoog in het vaandel staat, zowel richting klanten als medewerkers. Compuware is een grote speler in mainframeland en sterk in fault management en application performance", aldus Jos Pohner. "Meer dan 90 procent van alle grote MVS locaties in Nederland vertrouwen hun meest bedrijfskritische applicaties aan Compuware toe".

ABEND/AID, FILE/AID en STROBE zijn Compuware MVS producten die continue toetsing en kwaliteit van bedrijfssoftware verzorgen.

Pohner werkte van 1989 tot 1993 bij COPCON als field/sales manager en was mede verantwoordelijk voor het opzetten van het wervings- en selectiebeleid. Na circa een half jaar werd hij verantwoordelijk voor de verkoop van alle producten en diensten. Daarnaast gaf hij bij COPCON, als interim manager, leiding aan het reorganisatie- en integratieproces van een business unit van een grote verzekeraar in het noorden van ons land. Daarna werkte hij onder meer nog bij Innovation Data Processing (Senior Sales Consultant voor de Benelux en Scandinavie), Candle en was bij MSB als sales manager verantwoordelijk voor de mainframe business unit.

Compuware Nederland
Compuware Nederland is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en heeft momenteel wereldwijd 9.500 medewerkers in dienst. In Nederland werken meer dan 325 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. In Amsterdam worden onder andere Compuware's producten als OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken in Amsterdam 200 ontwikkelaars aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op http://www.compuware.nl

# # #