Ingezonden persbericht

Nieuw Rechts wil geen afbraak defensie-industrie

Order RDM moet in Rotterdam blijven

ROTTERDAM, 20040702 -- De staatssecretaris van defensie Van der Knaap (CDA) breekt de defensie-industrie in Nederland nog verder af door de order van de productie van de zogenaamde Fennek-voertuigen bij RDM in Rotterdam voor een groot gedeelte naar Duitsland te verplaatsen. Nederland houdt al jaren uitverkoop in de technisch hoogwaardige defensie-industrie, een trend die volgens Nieuw Rechts gekeerd dient te worden. Een eigen Nederlandse defensie-industrie is erg belangrijk voor de economie.


Als Nederland een land wil zijn met hoogwaardige technologie dient in de eigen defensie-industrie te worden geïnvesteerd. Door meer opdrachten aan Nederlandse bedrijven te gunnen zullen deze ook nieuwe producten ontwikkelen en daarmee orders uit het buitenland binnenhalen. Goed voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid.

Nieuw Rechts-voorman Michiel Smit heeft het Rotterdamse College van Burgemeester en Wethouders gevraagd om te kijken naar versterking van de defensie-industrie in de regio en aandacht te vragen voor Rotterdamse defensieproducten in het buitenland. Rotterdam wil de kenniseconomie versterken en volgens Smit past de defensie-industrie hier perfect in.

Om te beginnen dient volgens Michiel Smit het College actief te bemiddelen bij de problemen rond de order voor Fennek-voertuigen bij RDM. Er staan honderden banen bij RDM en toeleveranciers op het spel en volgens Nieuw Rechts moeten deze banen voor Rotterdam behouden blijven.




Ingezonden persbericht