Kwartaalcijfers Aladdin: nettowinst verdrievoudigd, omzet stijgt met 27%

IJsselstein, 20 juli 2004 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, heeft zijn resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal en de eerste zes maanden van het fiscale jaar 2004, dat eindigde op 30 juni 2004.

De omzet in het tweede kwartaal van 2004 bedroeg 16,52 miljoen dollar, 27% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. De omzet in de eerste zes maanden van dit jaar kwam uit op 33,4 miljoen dollar, 27% hoger dan de 26,18 miljoen dollar die Aladdin in dezelfde periode vorig jaar rapporteerde.

De nettowinst in het tweede kwartaal bedroeg 2,07 miljoen dollar, ofwel 17 dollarcent per aandeel. Een jaar eerder was de nettowinst nog 563.000 dollar, ofwel 5 dollarcent per aandeel. De nettowinst in de eerste zes maanden van 2004 bedroeg 3,82 miljoen dollar, ofwel 32 dollarcent per aandeel. Over dezelfde periode vorig jaar rapporteerde Aladdin een nettowinst van 874.000 dollar, 8 dollarcent per aandeel.

Yanki Margalit, CEO van Aladdin: "De resultaten van dit kwartaal hebben onze verwachtingen ver overtroffen. Softwarepiraterij, virusaanvallen en ongeautoriseerde netwerktoegang zijn zaken die steeds meer aandacht krijgen bij bedrijven, waardoor wij onze marktpositie kwartaal op kwartaal weten te versterken. Onze kernactiviteit, de ontwikkeling en verkoop van hardwarematige softwarebeveiliging, wordt in toenemende mate aangevuld door een groeiende vraag naar onze beveiligingssoftware, waarvan de omzet dit kwartaal 25% van onze totaalinkomsten bedroeg.

Een volledig overzicht van de financiële cijfers is beschikbaar via: http://www.aks.com/news/2004/corp/quart2.asp

Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.



Ingezonden persbericht