Gemeente Gouda


04.165 stoptrein blijft rijden

datum: 20 juli 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: 0182 - 588393

stoptrein blijft rijden

De stoptrein tussen Gouda Goverwelle en Utrecht blijft toch rijden. In overleg met het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de NS de treinverbinding niet geschrapt omdat dit het voorzieningen-niveau teveel zou schaden. In 2007 wordt de dienstregeling opnieuw beoordeeld. Wethouder Vermeij is blij met dit besluit.

In april 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders de NS een brief gestuurd. Inwoners van Gouda waren het niet eens met het voornemen van de NS om de stoptreinverbinding te schrappen. Zij hebben het college gevraagd actie te ondernemen. Het college heeft geen invloed op de dienstregeling van de NS. In de brief heeft het college wel aangegeven dat zij bewoners van Gouda hebben geadviseerd om zelf actie te gaan voeren. Bewoners hebben een comité opgericht onder de naam Gouda Goverwelle ontspoort weer. Vorige week nog heeft dit comité een brief gestuurd aan de staatssecretaris Schultz-van Haegen.

dienstregeling 2005

De stoptrein Rotterdam Utrecht blijft in beide richtingen overdag gewoon rijden. In de nieuwe dienstregeling 2005 wordt de rechtstreekse stoptreinverbinding s avonds teruggebracht van 2x/uur naar 1x/uur rechtstreeks. De laatste trein van Gouda Goverwelle naar Utrecht vertrekt dan om 23.46.


- einde bericht -