Ingezonden persbericht

Nederland in bedrijf gaat de slachtoffers helpen van Darfur

Met uw hulp krijgen deze slachtoffers weer hoop op een goed bestaan

HEUSDEN, 20040722 -- Door het geweld in de regio Darfur zijn al minimaal 10.000 mensen omgekomen en zijn ruim 1 miljoen mensen op de vlucht geslagen; voor overleving zijn zij volledig afhankelijk van hulp van buitenaf. Dagelijks zien we deze beelden op de televisie voorbij komen, en het lijkt wel of het ons niets doet: het is ver van mijn bed, zoals de meesten van ons zullen zeggen.


Deze ramp heeft echter zo'n grote omvang dat dit wel iedereen moet raken die een beetje gevoel heeft. Mensen die worden verjagen, verkracht en vermoord is wel het ernstigste scenario dat je kunt bedenken. De schamele bezittingen die ze hebben worden zelfs nog geplunderd, en deze plunderaars gaan tekeer als beesten en zaaien dood en verderf.

Met alle macht en middelen moet aan deze situatie snel een einde worden gebracht, om de regio zo snel mogelijk weer te stabiliseren. Wij willen hier graag een steentje aan bijdragen door alle bedrijven in Nederland op te roepen zich massaal te registreren op www.nederlandinbedrijf.nl

Van iedere registratie storten wij de helft t.w. 12,00 Euro op de rekening van de (SHO) samenwerkende hulporganisaties. Op deze manier hopen wij de komende maand(en)zeker vele 10-duizenden bedrijven te bereiken om ook mee te doen. Wij willen bedrijven ook vragen om hun collegabedrijven, zakenrelaties etc. te benaderen en om ook deze actie te ondersteunen. Middels een geldmeter houden wij de bezoekers aan onze site op de hoogte van het bedrag wat op dat moment is binnengehaald. De zal realtime worden bijgewerkt. Voor het verwerken van alle aanmeldingen zullen extra mensen worden ingezet, omdat we verwachten dat vele bedrijven spontaan mee zullen doen.

Wij hebben het geld dat wij weggeven (ons gehele reclamebudget) graag over voor de slachtoffers van Darfur.