TRAVELHOME BV

Unieke game ervaring op Codemasters Campzone powered by AOpen

Unieke game ervaringen op Codemasters Campzone powered by AOpen Eindhoven / Biddinghuizen 07 juli 2004

Voor de 4e maal zal op het evenementen terrein van Six Flags Holland het outdoor computer game event, Codemasters Campzone plaatsvinden.
De start zal traditie getrouw in de nacht plaatsvinden, de nacht van 22 op 23 juli 2004 is de opening om 00.01 uur. Het event duurt t/m 02 augustus, totaal 11 dagen.
Editie 4 is grootser dan ooit, er is plaats voor 1750 deelnemers, 250 meer dan op editie 2003. De belangstelling voor het meeste unieke game event in Europa is zeer groot, de 1750 inschrijvingen zijn inmiddels ruim gehaald. Er is niet alleen belangstelling vanuit de Nederlandse gamer, er komen gamers uit Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, zweden en zelfs een groep uit de Verenigde Staten naar Codemasters Campzone powered by AOpen.
Op het programma staan ruim 50 verschillende game competities op allerlei platformen en in allerlei genres. 11 dagen lang zullen de verschillende clans en spelers gaan uitmaken wie zich de beste mag noemen in hun klasse.
De Engelse game uitgever Codemasters, hoofdsponsor van Campzone zorgt voor een unieke game ervaring door speelbare games te leveren VER voor de release van deze games. Enkele voorbeelden hiervan zijn Colin McRae 2005, Second Sight en Ajax Club Football 2005. Voor deelnemers is dit een unieke ervaring om deze games als eerste te mogen spelen. Samen met Codemasters zullen ook combinaties worden georganiseerd met games, zo zal er een competitie zijn met de game Ajax Club football waar deelnemers zowel virtueel als in het echt het tegen elkaar op gaan nemen. Uiteraard zullen we met een aantal andere games dezelfde combinaties gaan leggen, zodat virtuele en fysieke sport nader tot elkaar komen. Door de unieke combinatie van open air en de lange duur van het event is dit mogelijk.
Naast het gamen biedt Codemasters Campzone de gamer nog veel meer, het technische en sociale aspect is zeker zo belangrijk. De grafische en audiovisuele technieken worden op 'Demozone' behandeld. Hier worden naast presentaties (o.a. HDTV) en demonstraties (ism BAT, Hoge school voor de Kunsten Utrecht) ook digitale wedstrijden gehouden. Naast het beoordelen van ingezonden visuele presentaties kunnen de bezoekers genieten van een overzicht van de Scene Awards 2003. Direct naast Demozone zal er op het gebied van techniek wederom veel aandacht besteed gaan worden aan het Casemodden (het compleet verbouwen en aanpassen van je PC naar eigen inzicht en smaak). Naast uitleg en demonstraties zullen deelnemers onder de begeleiding van ervaren Casemodders zelf aan de slag kunnen gaan om hun PC om te toveren, hieraan is een wedstrijd verbonden. De prijzen van alle game competities worden geleverd door de exclusieve hardware sponsor van deze editie, AOpen Computer. Deze gevestigde marktleider van PC-componenten zal op Campzone onder andere de nieuwste XC Cubes (mini PCs), videokaarten en zelf samen te stellen notebooks presenteren. Ook hun andere productlijnen worden getoond.

Het sociale aspect zal worden ingevuld met o.a. een dagelijkse kampvuur waar deelnemers op een gezellige wijze met elkaar kunnen discussiëren over allerlei onderwerpen. Naast het kampvuur worden er flink wat gewone activiteiten georganiseerd zoals een dropping, tapijt rugby, laserschieten etc. Alle activiteiten zullen in de stijl rondom gaming, computers en techniek zijn.

Codemasters Campzone Powered by AOpen
Deelnemers 1750
23 juli 2004 00.01 uur t/m 02 augustus 14.00
Evenementen terrein Six Flags Holland
http://www.campzone.nl

------------
Noot voor de redactie,